Naslovnica POLITIKA Može li Vlada HNŽ biti formirana do kraja tjedna?

Može li Vlada HNŽ biti formirana do kraja tjedna?

Podijeli objavu

Nakon niza danih, a potom i probijenih rokova za formiranje izvršne vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, nepokolebljivi optimist Dragan Čović, predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine, stranke koja ima većinu u županijskoj Skupštini, daje još jedan rok za formiranje vlade.

“Malo je neobično, pošto je 20 ruka nužno, a koalicijski partneri su, sa svojim brojkama koje mogu vezati za sebe, vrlo skromni. Ja bih kazao tako da ćete opet imati napor od HDZ-a da u petak ili četvrtak imamo Vladu ove Županije”, kazao je Čović.

Tehnički gledano, neizvedivo je formirati do kraja ovoga tjedna novu Vladu. Službenih razgovora i sastanaka između partnera nema odavno, tek pokoja neslužbena kava. To bi se, pak, moglo promijeniti.

“Mislim da ćemo u tijekom ovoga tjedna možda čak imati i službene sastanke, pa da vidimo dokle smo došli i možemo li u skorijoj budućnosti napraviti novu Vladu”, kaže predsjednik ŽO SDP Ismet Lulić.

“Smatram da ćemo imati konkretnije razgovore do kraja ovoga tjedna, a vjerojatno, kako bi imali uvjete za sljedeću sjednicu Skupštine na koju bismo mogli izabrati Vladu, možda početkom sljedećeg tjedna, odnosno najdalje do kraja sljedećega tjedna”, naveo je potpredsjednik Izvršnog odbora SDA HNK Džafer Alić.

Bilo to ovoga ili sljedećega tjedna, jasnih naznaka tko će činiti većinu nema. I SDA i SDP uvjereni su da će baš oni stati rame uz rame s HDZ-om uz potporu manjih stranaka.

BHRT.ba

Podijeli objavu