Naslovnica CRKVA Nadbiskup Cavali predslavio svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Jakova apostola

Nadbiskup Cavali predslavio svečano misno slavlje na svetkovinu sv. Jakova apostola

Podijeli objavu

Nadbiskup Aldo Cavali, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorju, predslavio je danas, na svetkovinu sv. Jakova apostola, svečano misno slavlje u Gaju. Sveti Jakov nebeski je zaštitnik župe Međugorje, a prije i nakon svečanog misnog slavlja održane su procesije s kipom sv. Jakova, koji su ove godine nosili Sivrići.

Uz predvoditelja misnog slavlja u koncelebraciji su bili mons. Vlado Košić, sisački biskup, fra Zvonimir Pavičić, župnik župe sv. Jakova – Međugorje, nekoliko župnika i svećenika iz Broćanskog dekanata, kao i brojni svećenici iz drugih dekanata i biskupija.

U svojoj propovijedi nadbiskup Cavali govorio je o životu sv. Jakova i naglasio kako je Jakov prvi od apostola pošao u mučeničku smrt sljedeći Isusa te pozvao sve nazočne da budu vjerni poslanju koje su primili.

Pred kraj misnog slavalja, fra Zvonimir Pavičić zahvalio je predslavitelju, nadbiskupu Cavaliu, mons. Vladi Košiću, svim ostalim svećenicima koji su bili u koncelebraciji, ali i svima koji su doprinijeli proslavi: fratrima, časnim sestrama, zboru, ministrantima, tehničarima, a na poseban način Sivrićima koji su nosili kip. Također, međugorski župnik čestitao je svetkovinu sv. Jakova svim župljanima i hodočasnicima kojih je u Međugorju mnogo.

Župa Međugorje za proslavu svetkovine sv. Jakova pripremala se devetnicom, a sutra će u Međugorju, pod geslom „Evo majke moje i braće moje!” započeti 34. Mladifest.

Citluk.ba

Podijeli objavu