Naslovnica POLITIKA Klub Hrvata: Ovo je jedini i stvarni razlog zbog kojeg je rasprava...

Klub Hrvata: Ovo je jedini i stvarni razlog zbog kojeg je rasprava o tri iznimno važna zakona u oblasti energetike odgođena

Podijeli objavu

Razlog odgode razmatranja seta energetskih zakona je tehničke, a ne političke prirode

U povodu napisa u pojedinim medijima da je predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH Tomislav Martinović iz političkih razloga i na zahtjev svoje stranke HDZ BiH tražio od predsjednika Vlade Federacije BiH Nermina Nikšića povlačenje seta energetskih zakona s današnje sjednice Doma naroda, kao izaslanici u Klubu Hrvata u Domu naroda u kojemu stranke HNS-a s HDZ BiH na čelu imaju većinu, odgovorno tvrdimo da nikakve političke pozadine u povlačenju seta ovih zakona nije bilo. O njima je kako je predsjednik Nikšić i naveo u svojemu dopisu upućenom prije početka sjednice odgođena rasprava iz čisto tehničkih razloga, odnosno kako bi Vlada Federacije BiH imala dovoljno vremena očitovati se o brojnim amandmanima na zakone koji su upućeni od strane zastupnika u Zastupničkom domu, a poznato je da sjednica Zastupničkog doma nije održana 21. lipnja. To je jedini i stvarni razlog zbog kojeg je rasprava o tri iznimno važna zakona u oblasti energetike odgođena. Sve ostalo su špekulacije i laži koje u javnost plasira dio oporbenih izaslanika SDA.

Naglašavamo da će izaslanici HDZ BiH i HNS-a podržati donošenje Prijedloga zakona o energiji i regulaciji energetskih djelatnosti u F BiH, Prijedloga zakona o električnoj energiji F BiH kao i Prijedlog zakona o korištenju obnovljivih izvora energije i efikasne kogeneracije.

Podijeli objavu