Naslovnica DRUŠTVO Abeceda sporta i Udruga Susret proslavili dvije godine uspješne suradnje

Abeceda sporta i Udruga Susret proslavili dvije godine uspješne suradnje

Podijeli objavu

Djeca i mladi s teškoćama u razvoju iz Udruge Susret prije dvije godine započeli su sa sportskim aktivnostima pod vodstvom kineziologa.

Supružnici Iva i Ivan Buntić sa svojim suradnicima iz Abecede sporta Čitluk protekle dvije godine održavali su u sportskoj dvorani OŠ fra Didaka Buntića prilagođene treninge za djecu s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom, a jučer su u senzornom parku Udruge Susret i Edukacijsko-rehabilitacijskog centra „Sveti Josip Radnik“ održali trening i polaznicima uručili diplome i darove.

Prije nego li su polaznicima treninga uručene diplome za uspješno sudjelovanje u sportskom usavršavanju kod djece i mladih s prilagođenim programom za sezonu 2022./2023., Iva Buntić zahvalila je djeci i mladima, kao i njihovim roditeljima, na sudjelovanju i prelijepim emocijama kojima su nagradili svoje trenere te pozvala sve kineziologe da se priključe u ovakav volonterski rad.

Uz diplome i darove za polaznike treninga, predstavnici Abecede sporta Čitluk uručili su zahvalnice Udruzi Susret i Edukacijsko-rehabilitacijskom centru „Sveti Josip Radnik“ i na taj način obilježili dvije godine uspješne suradnje.

Sportske aktivnosti pod vodstvom stručnog kadra djeci i mladima s teškoćama u razvoju omogućavaju poboljšanje motoričkih sposobnosti, ali i usporavaju pogoršanje funkcionalnosti pokreta. Također, kroz program različitih sportskih aktivnosti poboljšava se njihovo cjelokupno zdravlje, a nije zanemarivo da je sportska aktivnost kvalitetan način ispunjavanja slobodnog vremena.

Citluk.ba

Podijeli objavu