Naslovnica KULTURA HKUD Brotnjo nastupio na manifestaciji “Vratimo nadu zavičaju” na Šćitu

HKUD Brotnjo nastupio na manifestaciji “Vratimo nadu zavičaju” na Šćitu

Podijeli objavu
Foto: Rama-Prozor.info

Peta kulturno-vjerska baština Hrvata Bosne i Hercegovine pod geslom ”Vratimo nadu zavičaju”, održana je u subotu 17. lipnja 2023. u Rami na Šćitu, u Multimedijalnoj dvorani Franjevačkog samostana.

Programu je prethodila Sveta misa u 17 sati u crkvi UBD Marije na Šćitu, koju je predvodio fra Robert Jolić u zajedništvu s drugim svećenicima, sudionicima manifestacije, te gostima i uzvanicima -piše Rama-Prozor.info.

Nakon mise upriličen je defile folklornih društava od crkve do dvorane.

Manifestacija se priređuje s ciljem međusobnog povezivanja Hrvata u BiH i Republici Hrvatskoj i šire. Upoznavanje zajedničke tradicije, kulture i nošnje, unapređenje kulturnih, obrazovnih, gospodarsko-socijalnih i drugih životnih zanimanja raseljenih bosansko-hercegovačkih Hrvata, kao i pružanje potpore Hrvatima u BiH, posebno u jačanju i očuvanju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta, ciljevi su ovog vrijednog događanja. Program je do sada održan u Zagrebu, Jajcu, Livnu i Sarajevu.

U programu su nastupili HKUD Rama, KUD Izvor – Usora, Vokalni sastav „Lašvanske Dive“ – Nova Bila,  Etno skupina „Čuvarice“ i HKUD Brotnjo – Čitluk.

Kažimo i to kako su članovi HKUD-a Brotnjo proteklih dana nastupili u Cimu i Bijelom Polju, a u narednom razdoblju očekuju ih gostovanja u Tomislavgradu i Ljubuškom.

Fotografije možete pogledati na OVOM LINKU

Rama-Prozor.info

Podijeli objavu