Naslovnica POLITIKA Dio umirovljenika dobit će po 600 KM pomoći

Dio umirovljenika dobit će po 600 KM pomoći

Podijeli objavu

Vlada Federacije BiH usvojila je Program raspodjele paketa podrške za energetski siromašna kućanstva. Riječ je o novcu koji je Europska unija interventno poslala stanovništvu BiH, a koji će se isplatiti kao jednokratna podrška siromašnim kućanstvima.

Vlada napominje kako korisnici socijalnih naknada neće automatski postati korisnici ove pomoći, iako ni oni nisu isključeni.

Program potrošnje uključuje pomoć za 110.000 kućanstva razvrstanih u četiri kategorije, a to su obitelji u kojima niti jedan član ne radi; korisnici mirovina do iznosa zajamčene mirovine, obitelji s djecom, korisnici doplatka za djecu i jednoroditeljske obitelji bez stalnih primanja ili nižih od minimalne plaće – rekao je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Naglasio je i kako prijava na javni poziv za ovu jednokratnu pomoć ne utječe na ostvarivanje redovitih socijalnih naknada: invalidnine, dječijeg doplatka, odnosno korisnici ovih naknada ne gube pravo na njih ako se prijave na javni poziv za ovu jednokratnu pomoć.

Projekt podjele ove pomoći provodit će se u suradnji s općinama i centrima za socijalni rad, navodi se u priopćenju. Ranije je najavljeno kako kućanstvo koje ostvari pravo na pomoć može dobiti iznos od 600 KM.

Podijeli objavu