Naslovnica GOSPODARSTVO Sajam braniteljskog poduzetništva 15. lipnja u Mostaru

  Sajam braniteljskog poduzetništva 15. lipnja u Mostaru

  Podijeli objavu

  Ministarstvo za pitanja branitelja HNŽ i Referalni centar branitelj „Zadrugar“ najavljuju VI. Sajam braniteljskog poduzetništva u HNŽ koji će se održati u četvrtak, 15. lipnja 2023. godine od 11 do 18 sati u Mostaru u šetališnoj zoni ulice Nikole Šubića Zrinskog.

  U sklopu sajma preko 70. izlagača s područja Hercegovačko-neretvanske, Zapadno-hercegovačke, Hercegbosanske, Srednjobosanske, Posavske županije Županije Sarajevo te susjedne Republike Hrvatske predstavit će ponudu proizvoda braniteljskih zadruga, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, obrta i proizvoda branitelja poljoprivrednika.

  Na sajmu će se moći vidjeti, konzumirati i kupiti domaći ekološki proizvodi: voće i voćne prerađevine, šumski plodove, vino, med i proizvodi od meda, kao i prirodna kozmetika na bazi pčelinjih proizvoda, razne povrtlarske kulture i njihove proizvode, ljekovito bilje, rukotvorine, unikatne drvene i metalne predmete te druge proizvode, a posjetitelje sajma očekuju brojna iznenađenja i vrijedne nagrade.

  Održavanje sajamske manifestacije bit će popraćeno programima različitog sadržaja.

  Sajam braniteljskog poduzetništva održava se uz potpora Ministarstva za pitanje branitelja, koja se kroz široke programske aktivnosti ogleda u području upošljavanja/samoupošljavanja, radu i razvoju braniteljskih zadruga, obrta, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i potpore radu branitelja poljoprivrednika.

  Promocija braniteljskih zadruga i drugi modeli socijalne uključenosti i afirmacije branitelja dobra su prigoda za upoznavanje gospodarskog potencijala braniteljske populacije, njihovog poslovnog predstavljanja i umrežavanja te popularizaciju braniteljskih proizvoda – priopćeno je.

  Podijeli objavu