Naslovnica SPORT Filip Kozina izborio nastup na Ekipnom prvenstvu Europe u Poljskoj

Filip Kozina izborio nastup na Ekipnom prvenstvu Europe u Poljskoj

Podijeli objavu

Proteklog vikenda, 10. i 11. lipnja, u u organizaciji atletskog kluba Dinamo- Zrinjevac, na stadionu Mladosti u -Zagrebu je održano Ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke.

Ovo natjecanje ujedno je bilo izborno natjecanje za reprezentaciju Hrvatske koja će nastupiti na Ekipnom prvenstvu Europe od 20. do 22. lipnja 2023. godine, a koje se održava u Poljskoj.

Član Atletskog kluba Brotnjo Filip Kozina nastupio je na ovome prvenstvu gdje je osvojio prvo mjesto u disciplini troskok (15.22m) te izborio nastup za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

U subotu 10. lipnja na Sokocu je u Organizaciji atletskog kluba Glasinac održano državno prvenstvo BiH za dječake i djevojčice U16.

Članovi Atletskog kluba Brotnjo nastupili su i na ovome prvenstvu te osvoji nove 3 državne medalje. Najuspješniji su bili Lucija Lorena Primorac i Luka Kordić koji su postali državni prvaci.

Lucija je to napravila u disciplini troskok sa novim osobnim rekordom od 10.87m, dok je Luka postao prvak u disciplini skok u Vis također sa osobnim rekordom od 165cm. Luka je osvojio i treće mjesto u disciplini troskok.

Podijeli objavu