Naslovnica POLITIKA Entitetski ministri Katić i Čubrilović o projektima izgradnje i razvoja cestovne infrastrukture

Entitetski ministri Katić i Čubrilović o projektima izgradnje i razvoja cestovne infrastrukture

Podijeli objavu

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić i ministar saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Čubrilović razgovarali su danas u Banjoj Luci o projektima izgradnje prometne infrastrukture, razvoju autocesta i brzih cesta. Sastanak je održan uoči zajedničke sjednice vlada Federacije BiH i Republike Srpske.

Jedna od ključnih tema razgovora bila je izgradnja autoceste Sarajevo – Beograd – Sarajevo, te intenziviranje aktivnosti javnih poduzeća kako bi se projekt ubrzao i realizirao u najkraćem mogućem roku. Drugi značajan projekt o kojem su razgovarali je planirana izgradnja autoceste/brze ceste Banja Luka – Split, do granice s Republikom Hrvatskom.

Kako se navodi u priopćenju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, ministri su zaključili da je potrebno intenzivirati razgovore oko ovih, ali i brojnih drugih tema, poput potencijala u oblasti željezničkog prometa, raspodjele sredstava naplaćenih od domaćih telekom operatera u suradnji s resornim ministarstvom u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine. Riječ je o iznosu od 52,5 milijuna KM. Ova sredstva bi svakako olakšala izgradnju cestovne infrastrukture u oba entiteta, a time i dva ranije spomenuta projekta, jer se radi o sredstvima namijenjenim upravo za takve infrastrukturne projekte.

Također, ministri su izrazili opredjeljenje za kontinuiranu suradnju iz oblasti prometa i komunikacija, priopćeno je iz Federalnog ministarstvo prometa i komunikacija.

Podijeli objavu