Naslovnica Najave Klapa Grga, predgrupa Gibonniju na koncertu u Ljubuškom, našla put do srca...

Klapa Grga, predgrupa Gibonniju na koncertu u Ljubuškom, našla put do srca ljubitelja klapske pisme

Podijeli objavu

Posuški Festival klapske pisme od višestruke je koristi pitomom gradiću podno Radovnja. Osim što afirmira Posušje i stavlja ga u red gradova u kojima se održavaju najpoznatiji međunarodni festivali klapskog pjevanja, Festival je iznjedrio nekoliko originalno posuških klapa koje su pokazale da mladi ljudi u tom hercegovačkom gradu, osim tradicionalnih pjesama, izvrsno pjevaju klapske pjesme i uspješno se nose s mnogo poznatijim klapama.

Jedna od takvih je klapa Grga koja je ovih dana objelodanila svoj prvi spot za pjesmu “Naći ću te u pismi”, za koju je stihove napisala Posušanka Željka Galić, a spot režirao također Posušanin Mladen Bešlić. Rekli bismo – original posuško, pogotovo kada se i u spotu vide poznati lijepi kadrovi posuškoga kraja. Upravo ta pjesma i taj spot bili su povod našeg razgovora s prvim tenorom klape Grga Damirom Bešlićem.

Kako je nastala pjesma “Naći ću te u pismi”?

– Pjesma je nastala zajedničkom sinergijom i trudom autorice teksta Željke Galić i autora glazbe Tomislava Pehara te svih članova klape Grga. Naime, nakon što su pjesmu napisali i uglazbili navedeni autori, a s obzirom na to da je gđa Galić naša sugrađanka, rodila se ideja da klapa Grga obradi ovu pjesmu kao svoju prvu pjesmu, što se u konačnici i ostvarilo na zadovoljstvo svih strana.

Tko je najzaslužniji što je pjesma uglazbljena, što je spot napravljen? Koja ekipa stoji iza pjesme koju je publika već odlično prihvatila?

– Aranžman i glazbenu produkciju pjesme potpisuje Leo Škaro, a vokalni aranžman umjetnički voditelj klape Jure Šaban Stanić. Redatelj spota je Posušanin Mladen Bešlić, a glavna glumica u spotu je lijepa Duvanjka Tomislava Dukić. Sve to majstorski je snimio i u svom studiju stavio na ekran Stipe Šurlin, a sve lokacije snimanja pripadaju općini Posušje i predstavljaju ljepote kraja iz kojeg dolazimo.

Vratimo se klapi Grga. Kad je nastala i tko je čini?

– Klapa Grga djeluje od 2015. u sklopu Društva “Grga” iz Posušja, a članovi klape su Damir Bešlić, Josip Landeka, Tomislav Čutura, Tomislav Bašić, Mario Landeka i Dario Mihalj te predstavlja jednu od trenutačno ukupno 3 klape (2 muške i 1 ženska) na području općine Posušje.

Koliko je Festival klapske pisme u Posušju “kriv” za postojanje vas, ali i drugih klapa u Posušju?

– Možda bismo ipak mogli reći da su klape “krive” za postojanje Festivala klapske pisme u Posušju, koji je već davno prerastao u tradicionalni i međunarodni te bi se ove godine trebao održati IX. put. Festival je zasigurno jedan od najvećih razloga zašto se klapska pjesma tako dugo i kvalitetno zadržava na ovim područjima.

Nastupate li ove godine na Festivalu klapske pisme u Posušju?

– Klapa Grga, kako ranijih godina tako i ove, već aktivno sudjeluje u organizaciji, a kasnije će i nastupiti u natjecateljskom dijelu ovogodišnjeg IX. Festivala klapske pisme zajedno sa svim ostalim klapama iz Posušja.

Hoćete li još negdje nastupiti ovoga ljeta?

– Sudeći prema angažmanima koje trenutačno imamo, ovo ljeto sigurno će biti ispunjeno nastupima na različitim lokacijama diljem Hercegovine, ali i južne Hrvatske. Nova pjesma zasigurno će doprinijeti dodatnim nastupima, pa vjerujemo da ćemo ostvariti nastupe i na nekim lokacijama gdje do sada nismo imali priliku nastupiti.

Kakvi su vam budući planovi? Možemo li nakon ovog prvog singla očekivati i neke nove pjesme te spotove?

– S obzirom na to da smo uložili dosta truda i vremena u projekt naše prve pjesme, za početak planiramo uživati u njezinoj promociji putem raznih medija. Usporedno s tim već imamo neke nove pjesme “na stolu” te ćemo vrlo brzo odabrati nešto što nam se najviše sviđa i krenuti u realizaciju projekta naše druge pjesme.

Ostavili smo članove klape Grga s njihovim planovima i ambicijama, poželjeli im mnogo uspjeha, u uvjerenju kako će se opet potvrditi kao izvrsna klapa u nekim novim stihovima i novim spotovima.

Uzbudljiva glazbena noć čeka vas u Ljubuškom! Nakon dva rasprodana koncerta u Zagrebačkoj Areni legendarni Gibonni nastupa na Centru malih športova 12. 6. u Ljubuškom.

Gibonni, glazbenik čiji su hitovi obilježili generacije, sprema se da vam pruži nezaboravan doživljaj. Koncert će biti održan na otvorenom, u prekrasnom ambijentu Centra malih športova, a glazbeni spektakl koji Gibonni priprema učinit će ovu večer nezaboravnom. Stoga požurite po svoje ulaznice jer je broj mjesta ograničen.

Koncert počinje u 21.30, a predgrupa Gibonniu ce biti Klapa Grga.

Ulaznice možete kupiti na idućim lokacijama:
Ljubuški: Platforma 9 ¾
Grude: Trgovina Vranotić i Trgovina Čix
Posušje: Grand caffe
Široki Brijeg : Nest Lounge bar
Čitluk: Basement club
Mostar: Charlie bar
Čapljina: Caffe bar Hennessy
Online prodaja karata za parter i tribine je na kupikartu.ba

Ulaznice za tribine su u prodaji od 30 KM, ulaznice za parter su 20 KM dok se VIP ulaznice prodaju isključivo preko Instagram profila gstar.events preko koje možete dobiti i sve ostalo informacije u vezi koncerta.

Podijeli objavu