Naslovnica KULTURA Bogat program Matice hrvatske Čitluk povodom Dana općine

Bogat program Matice hrvatske Čitluk povodom Dana općine

Podijeli objavu

U hotelu Brotnjo, Čitluk u organizaciji Ogranka Matice hrvatske u Čitluku a povodom Dana Općine Čitluk, upriličen je bogat program s predstavljanjem knjiga iz Matičine naklade, izložbom slika i nastupom učenika Glazbene škole iz Čitluka.

Književnice Marine Kljajo Radić i Anita Martinac, iako poznate široj javnosti, predstavio je Andrija Stojić, predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Čitluku, naglašavajući kako su najrenomiranije književnice našeg podneblja, čija su djela doživjela brojne uspjehe, te su dobitnice brojnih nagrada i priznanja.

Stihove iz knjige Vrša uspomena čitala je autorica Marina Kljajo-Radić a književnica Anita Martinac govorila je o knjigama i autorima na koje se osvrnula u zbirci kritika (S)Misao knjige – (za)bilješke i (p)ogledi”. Snaga Riječi i mostovi koje grade svojim djelima ustvari su umrežavanja i povezivanje s bilom kulturne baštine svoga naroda.

Spontani program uz razgovor, čitanje ulomaka i stihova, oplemenjen je nastupom učenika i zanimljivom izložbom slika akademske slikarice Dore Miholjević učinile su da ova kulturna večer u Čitluku bude na ponos kako Ogranku Matice hrvatske u Čitluku, tako i Općini Čitluk, ispred koje se obratio predsjednik Općinskog vijeća Predrag Smoljan.

Prijateljsko druženje s uvaženim gostima koji su osim iz Brotnja došli iz Mostara, Čapljine, Metkovića, Njemačke nastavljeno uz tradicionalni domjenak.

Podijeli objavu