Naslovnica Obavijesti Otvorena nova sezona u digitalnom muzeju Naša Majka u Međugorju

Otvorena nova sezona u digitalnom muzeju Naša Majka u Međugorju

Podijeli objavu

Od prošle godine Međugorje je bogatije za suvremeni digitalni muzej Naša Majka. Muzej prikazuje povijest našeg kraja i najljepše priče o Međugorju od prvih dana ukazanja Blažene Djevice Marije do danas.

Ovaj muzej možemo nazvati i “Međugorje u malom”, jer sve podatke o ukazanjima Kraljice mira i njihovim plodovima imamo na jednom mjestu.

Muzej je podijeljen u 7 cjelina koje nas vode kroz povijest Međugorja i prikazuju nam detalje o svećenicima, ukazanjima vidioca, njihovim životima i svjedočanstvima prikazanih kroz fotografije te vokalne i video zapise.

U sklopu muzeja se nalazi Umjetnička galerija u kojoj su izložena djela naših lokalnih umjetnika. Osim muzejskog dijela u novoizgrađenom kompleksu nalazi se i suvenirnica Gallery te ugostiteljski objekat Piazza caffe restaurant pizzeria.

Ispred muzeja je trg u čijem središtu se nalazi skluptura Ruke autora akademskog kipara Josipa Ivešića.

Ovu sezonu muzeja otvorile su skupine posjetitelja iz cijeloga svijeta, te brojne školske grupe i njihova pratnja, predvođene od strane voditelja muzeja koji su im objašnjavali povijest Međugorja nudeći im edukativan sadržaj i praktično učenje. Posjeta muzeja je ostavila pozitivan utisak na mnoge učenike te predstavlja jednu lijepu uspomenu na mjesto koje svi trebamo posjetiti te saznati vise o događanjima i milostima Međugorja poznatijim pod nazivom Ispovjedaonica svijeta!

Muzej Naša Majka (facebook: Nasa Majka, instagram: nasamajka) je otvoren za posjetitelje svakodnevno od 9 do 22 sati, a nalazi se prekoputa Crkve Svetog Jakova u Međugorju na adresi Trg Pape Ivana Pavla II., 22b.

Posjet grupa potrebno je najaviti na telefon +387 36 65 05 17, na koji možete dobiti sve informacije.

Podijeli objavu