Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Jača promjena vremena: Stiže obilna kiša i pad temperature

Jača promjena vremena: Stiže obilna kiša i pad temperature

Podijeli objavu

Sljedećih dana uglavnom suho, sunčano i vrlo toplo, ali ne i posve stabilno vrijeme. Pri tome će osobito sutra u većem dijelu regije postojati uvjeti za kratkotrajne lokalne grmljavinske pljuskove, ponegdje i jače grmljavinske nepogode.

Najviše sunčanog vremena očekuje se na krajnjem jugu i jugoistoku Hercegovine.

Dnevne temperature zraka kretati će se uglavnom od 17°C do 26°C.

Južina će sve više jačati, što je uvod u jaču promjenu vremena koja se očekuje od sredine tjedna.

Promjenu vremena donijeti će ciklona, koja će nastati u Sredozemlju i polako će se u drugome dijelu tjedna premještati preko naše regije dalje na jugoistok i istok Europe.

U takvim okolnostima osobito u drugome dijelu tjedna očekuje se jače pogoršanje vremena s kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno su moguće jače grmljavinske nepogode, uz nerijetko obilniju kišu, osobito u srednjem i južnom dijelu Jadrana, u Hercegovini, jugozapadu i dijelu srednje Bosne i gorskom dijelu Hrvatske.

Znatne količine kiše koje će pasti mogle bi uzrokovati pojavu kratkotrajnih bujičnih poplava.

Razine riječnih korita mogle bi porasti u većem dijelu Bosne.

Očekuje se novi pad temperature zraka, tako da će nas nova promjena vremena ponovno vratiti u jesen, jer se očekuje hladnije vrijeme nego je normalno za ovo doba godine.

Kako se sada čini na prve ljetne vrućine, ali i prave ljetne temperature zraka koje bi mogle duže potrajati morat ćemo pričekati – piše u objavi Na stranici Globalna klima kroz povijest prof. Zoran Zadro.

Podijeli objavu