Naslovnica POLITIKA U Mostaru se održava Sabor HDZ-a BiH

U Mostaru se održava Sabor HDZ-a BiH

Podijeli objavu

Zasjedanje XIV. izbornoga Sabora Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) počelo je u subotu u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru. Oko 570 izaslanika birat će novo vodstvo HDZ-a BiH na mandat od četiri godine.

Izaslanici će tako birati predsjednika HDZ-a BiH, zamjenika predsjednika, pet dopredsjednika i deset članova Predsjedništva.

Uoči zasjedanja XIV. izbornoga Sabora, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović izjavio je da je siguran kako će Sabor dati jednu novu dimenziju kada je u pitanju kadrovska politika i poruke koje će poslati.

– Vidjet ćemo koliko će kandidata biti na samom Saboru, a želim da on (Sabor) prođe u duhu kakav pripada HDZ-u i nama koji organiziramo politiku Hrvata u BiH. Siguran sam da ćemo dati jednu novu dimenziju kroz ovaj Sabor kada je u pitanju kadrovska politika i poruke koje ćemo poslati – izjavio je predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović.

On je uvjerenja da će se očuvati osnovna načela stranke.

– I danas ćemo očuvati ono ključno načelo, naš narod, našu domovinu prije svega. Europski put nema alternative kao takav, želimo brzo i pragmatično djelovati i praviti reforme kako bi u narednih par mjeseci stvorili ambijent da možemo drugačije kontaktirati i komunicirati s Europskom unijom, a to znači da se uključimo u sve aktivnosti EU u koje su se danas uključili svi oni partneri koji su ili već članice ili su u nekom koraku približavanja. Uvjeren sam da će taj novi pristup HDZ-a BiH u iduće četiri godine i dalje od HDZ-a tvoriti lidera u predvođenju politika ka europskom putu, unutarnje stabilnosti, reda i dogovaranja – istaknuo je predsjednik HDZ-a BiH.

Na saborskom zasjedanju došli su brojni gosti, predstavnici međunarodne zajednice, diplomati, stranačka izaslanstva, među kojima je i izaslanstvo sestrinskog HDZ-a te predstavnici akademske zajednice, crkve, gospodarstvenici i drugi uglednici.

Također, uoči zasjedanja XIV. Sabora, pred Spomen obilježje palim hrvatskim braniteljima, ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače, položeni su vijenci.

Podijeli objavu