Naslovnica O VINU Šampion Mostarskog sajma je Syrah podruma Andrija

Šampion Mostarskog sajma je Syrah podruma Andrija

Podijeli objavu

Tijekom održavanja 24. međunarodnog sajma gospodarstva, po tradiciji, dodijeljena su priznanja najboljim vinima i vinarima koji su poslali svoje uzorke na ocjenjivanje Mostarskom sajmu.

Nagrade su vinarima na prigodnoj svečanosti uručili prof. dr. Bernard Kozina, predsjednik Povjerenstva za ocjenjivanje vina i direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak.

Šampion ovogodišnjeg Sajma je vino sorte Syrah, podruma Andrija Paoča kao najbolje ocijenjeno vino.

Pobjednik iz grupe bijela mirna, suha i polusuha vina je Graševina vrhunska, Iločki podrumi, dok je Vinarija Čitluk odnijela pobjede u grupama žilavke i blatine, i to za Teuta žilavka i Blatina De Broto.

“Možemo biti jako zadovoljni s razinom objektivne kakvoće vina. Za razliku od nekih davnih vremena kad sam počinjao voditi ovdje ocjenjivanja bio sam kritičan, tako danas, s velikim zadovoljstvom mogu i moram upućivati pohvale i reći da svi proizvođači s ovih prostora, ali i drugih zemalja odakle su uzorci pristigli, mogu biti ponosni sa svojim uradcima”, relao je prof. Bernard Kozina, s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, ujedno i predsjednik povjerenstva.

Direktorica Mostarskog sajma, Dalfina Bošnjak, rekla je kako je njihova trajna zadaća, promocija domaćih autohtonih sorti vina žilavke i blatine i tako će biti i ubuduće.

Podijeli objavu