Naslovnica Najave U nedjelju 31. obljetnica pogibije Ante Gašpara

U nedjelju 31. obljetnica pogibije Ante Gašpara

Podijeli objavu

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestu stradavanja u nedjelju će biti obilježena 31. obljetnica pogibije hrvatskog viteza Ante Gašpara, pripadnika IV.gardijske brigade, koji je svoj život položio za Domovinu u borbama protiv srbočetničkog agresora na Slipčićima 7. svibnja 1992. godine.

Kao i svih ranijih godina dužno poštovanje odati će članovi njegove obitelji, suborci iz 4. gardijske brigade kao i suborci s područja općine Čitluk, izaslanstvo općine Čitluk te udruge proistekle iz Domovinskog rata iz Čitluka i Vrgorca.

U sklopu obilježavanja ove obljetnice biti će položeni vjenci i zapaljenje svijeće na spomen obilježjima stradavanja Ivice Parata, Nene Vučice i Vlade Gotovca, trojice članova 4. gardijske brigade koji su također stradali u obrani Brotnja od velikosrpskog agresora.

Polaganje vijenaca uslijedit će nakon sv. Mise koja će biti služena u crkvi na Crkvinama – Tepčići s početkom u 10 sati.

Istoga dana, u čitlučkom groblju Podadvor na posljednjem počivalištu Zdenka Prce, tadašnjeg zapovjednika PS Čitluk, bit će položen vijenac i zapaljene svijeće.

Brotnjo.info

Podijeli objavu