Naslovnica Zdravlje Prva Regionalna radionica za unapređenje zdravstvenih usluga u okviru projekta SI4CARE

Prva Regionalna radionica za unapređenje zdravstvenih usluga u okviru projekta SI4CARE

Podijeli objavu

U organizaciji projektnog partnera, Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine, 26. travnja 2023. godine održana je Prva regionalna radionica za unapređenje zdravstvenih usluga u okviru projekta SI4CARE u Međugorju.

Ovoj radionici prisustvovali su predstavnici kantonalnih/županijskih zavoda zdravstvenog osiguranja kao i predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva kao pridruženog partnera Si4Care.

Ravnatelj Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine Izv. prof. dr.sc. sc. Vlatka Martinović, dr. med. te ukratko predstavila glavne ciljeve projekta SI4CARE i njegove aktivnosti te ciljeve regionalne radionice.

Josipa Kuna, predstavnica tvrtke X Soft, upoznala je prisutne s različitim pilot akcijama koje provode projektni partneri, s posebnim naglaskom na pilot partnera PP06, odnosno Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine.

Tijekom radionice naglašeno je da su pilot akcije provedene kako bi se smanjili problemi s kojima se susreće starija populacija, kao što su život u udaljenim, ruralnim područjima, otežan pristup zdravstvenim uslugama, te raspršenost online zdravstvenih usluga za stariju populaciju. Osim toga, sudionici su upoznati s poteškoćama na koje su naišli tijekom provedbe pilot akcija, preporukama i smjernicama za budući razvoj.

Podijeli objavu