Naslovnica GOSPODARSTVO Lutrija angažirala influencere, ne žele otkriti koliko novca daju za njihove usluge

  Lutrija angažirala influencere, ne žele otkriti koliko novca daju za njihove usluge

  Podijeli objavu

  Hana Hadžiavdagić Tabaković, Ana Bavrka i Kenan Tahirović, samo su neki od influecera koje je Lutrija Bosne i Hercegovine angažirala za promociju svojih usluga na društvenim mrežama. No, iz ovog javnog poduzeća odbili su odgovoriti koliko novca se planira utrošiti za angažman influencera.

  Potral Bljesak.info od Lutrije je zatražio informacije koje influecere planira angažirati ove godine, kao i koliko se ukupno planira potrošiti javnog novca za njihov angažman i iz koje proračunske stavke. Odgovor na ta pitanja, nakon gotovo mjesec dana, nisu dobili.

  Razmislit će o suradnji

  Iz tog javnog poduzeća, čiji je osnivač Vlada FBiH, naveli su kako „kontinuirano prate nove trendove komuniciranja“ te da su influenceri angažirani s ciljem „uvođenja ali i boljeg pozicioniranja novih igara na sreću Lutrije BiH na bh. tržištu igara na sreću“.

  „Kampanja sa influencerima je u tijeku te ćemo po završetku iste izvršiti evaluaciju uspješnosti. Shodno rezultatima evaluacije donijeti ćemo odluku hoće li se uopće nastaviti suradnja putem navedenog kanala komunikacije“, poručili su za Bljesak.info iz Odjela za odnose s javnošću i standardizaciju Lutrije BiH.

  Više od 90.000 KM za digitalno oglašavanje

  Prema Portalu javnih nabava, za kreiranje sadržaja i oglasa na društvenim mrežama kroz trogodišnji sporazum planirano je izdvajanje oko 65 tisuća maraka. Osim toga, Lutrija ima i zasebnu nabavu za oglašavanje putem Google Adwordsa, Facebooka, Instagrama, Vibera i Gmail oglasa. Kroz taj, također okvirni sporazum, planira se utrošiti dodatnih preko 90 tisuća KM.

  Angažman influencera, sudeći prema objavama na društvenim mrežama, započeo je još prošle godine, ali nije poznato iz koje nabave se financira angažman infuencera. Tijekom ove i prošle godine nije objavljena nijedna nabava izravno za angažman infuencera.

  TV postajama četvrt milijuna KM

  Poduzeće na svojim internetskim stranicama nije objavilo Plan javnih nabava za ovu godinu. Samo tijekom prošle godine, kako je navedeno u Planu nabava za 2022., navedeno je kako se željelo utrošiti preko 600 tisuća maraka za reklamiranje poduzeća.

  Najveći iznos (250.000 KM) planiran je bio za oglašavanje u programima TV postaja, zatim za oglašavanje na informativnim i sportskim portalima (185.000 KM). Novac se izdvajao i za vanjsko oglašavanje (170.000 KM) te suradnju sa sportskim klubovima (100.000 KM).

  Bljesak.info

  Podijeli objavu