Naslovnica LOKALNO Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Turističke zajednice općine Čitluk

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Turističke zajednice općine Čitluk

Podijeli objavu

Izborna i konstituirajuća sjednica Skupštine Turističke zajednice općine Čitluk održana je u utorak 28. veljače u Hotelu Brotnjo.

Skupštinu TZ općine Čitluk sazvao je Marin Radišić, koji je aktima o osnivanju TZ općine Čitluk, usvojenima na sjednicama Općinskog vijeća Čitluk, po dužnosti predsjednik Turističke zajednice, a izbornoj i konstituirajućoj sjednici nazočila su 23 člana Skupštine.

U uvodom dijelu predsjedavajući Radišić je nazočne upoznao s dnevnim redom, odlukama vezanim za Turističku zajednicu općine Čitluk usvojenim na Općinskom vijeću Čitluk i sa pripremljenim materijalima, nakon čega su izabrana radna tijela Skupštine i izvršena verifikacija mandata članova Skupštine.

Članovi Skupštine na današnjoj sjednici jednoglasno su usvojili prijedlog Statuta i prijedlog Poslovnika o radu Skupštine Turističke zajednice općine Čitluk. Valja istaknuti kako su sva prava i obveze TZ općine Čitluk utvrđena važećim zakonima i Statutom Turističke zajednice općine Čitluk te da je Statut prije usvajanja na Skupštini dobio prethodno potrebne suglasnosti.

Budući da je današnja sjednica Skupštine bila i izborna, na njoj su izabrani članovi Nadzornog odbora i članovi Turističkog vijeća Turističke zajednice općine Čitluk.

Nadzorni odbor Turističke zajednice općine Čitluk broji tri člana, a za članove su jednoglasno izabrani: Mario Milićević, Drago Vasilj – Žigić i Frenk Ostojić.

Jednoglasno je također izabrano i sedmeročlano Turističko vijeće. Za predsjednika Turističkog vijeća izabran je Marin Radišić, načelnik Općine Čitluk i predsjednik Turističke zajednice općine Čitluk, dok su za članove izabrani: fra Zvonimir Pavičić, župnik župe sv. Jakova Međugorje, Branimir Luburić, Damir Jerković, Marinko Ivanković, Ivan Kozina i Oliver Jerković.

Uz navedeno na izbornoj i konstituirajućoj sjednici Skupštine usvojena je Odluka o osnivanju i ustroju Turističkog ureda Turističke zajednice općine Čitluk, koji je osnovan kao stručna služba radi obavljanja stručnih turističkih i administrativnih poslova.

Turistička zajednica općine Čitluk osnovana je u lipnju 2022. godine radi razvoja turizma i turističke infrastrukture, unapređenja turizma i promocije turizma na području općine u cjelini i gospodarskih interesa pravnih i fizičkih osoba koja pružaju ugostiteljske i druge turističke usluge ili obavljaju drugu djelatnost neposredno povezanu s turizmom.

Citluk.ba

Podijeli objavu