Naslovnica POLITIKA Nikšić: Nisam siguran da ću biti premijer

Nikšić: Nisam siguran da ću biti premijer

Podijeli objavu

Predsjednik SDP-a Nermin Nikšić u utorak je nakon sastanka svoje stranke jasno rekao kako stranka “Za nove generacije” više neće biti partner Trojke ni na jednoj razini vlasti. Također je govorio i o uspostavi vlasti na federalnoj razini, ali i u županijama.

“Poznato je da su naše kolege kao dio Osmorke istupili iz grupacije kada je u pitanju državna vlast. Kada je u pitanju FBiH Osmorka, pa i tu imamo neke koje nemaju zastupnike. Danas smo usuglasili, i to je naš konačan sav, kada je u pitanju ZNG, Trojka je više ne smatra partnerom i više ne mogu biti s nama u kombinaciji, ni u županiji, ni na FBiH ni na državnoj razini. Oni imaju svoj poseban odnos s NES-om, ali za nas nisu više partneri”, rekao je.

Nikšić je rekao kako će do ponedjeljka, pokušati osigurati potpise zastupnika ove grupacije stranaka kako bi “demonstrirali većinu u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH što bi prezentirali OHR-u i međunarodnim partnerima – kaže Nikšić.

On je rekao da ako SDA napravi vladu, oni će vjerojatno imati svog kandidata za premijera.

“Jesam li sam siguran da ću biti premijer? Nakon svih ovih događaja, čovjek više ništa ne može biti siguran. Zato idemo u prikupljanje potpisa, mislim da imamo 59-60 glasova, pa ćemo vidjeti”, kazao je.

Predsjednik SDP-a je rekao kako je napravio grešku jer je previše vjerovao ljudima na riječ umjesto da su potpisali sporazum i obavezali se.

Nikšić je na pitanje novinara je li se sastao s predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem insistirao od novinara da kaže tko je to rekao i tako izbjegao odgovoriti na određena pitanja, pa čak i kazao da neki “provociraju”.

Klix.ba

Podijeli objavu