Naslovnica CRNA KRONIKA Pala grupa od 13 dilera: Preprodali 32 kg kokaina i 100 kg...

Pala grupa od 13 dilera: Preprodali 32 kg kokaina i 100 kg marihuane

Podijeli objavu

Austrijska policija uhitila je danas 13 osumnjičenih dilera, među kojima ima i državljana Bosne i Hercegovine u raciji protiv organizirano krijumčarenja i preprodaje narktorika u Tirolu.

Kako stoji u policijskom priopćenju, riječ je o organiziranoj grupi koja je poslednje dvije godine preprodala 32 kilograma kokaina i preko 100 kilograma marihuane. Pored krijumčarenja narkotika, oni su se bavili provalama u kuće i stanove, kao i iznuđivanjem.

Prve dojave o ovoj organiziranoj grupi austrijska policija je dobila u proljeće, 2022. godine, nakon čega su izveli 13 pretresa, u Innsbrucku, ali i oblasti Kufstein. Kako prenose austrijski mediji, ulična vrijednost samo marihuane, koju su preprodavali, iznosila je 260.000 eura.

Tijekom istrage, policija je primijetila kako je riječ o dobro organiziranoj grupi, gdje je svatko imao svoje zaduženje. Jedni su bili dostavljači i bavili su se prijenosom robe, zatim su imali svoje ljude, koji su prodavali na ulici, a njih nekoliko je utjerivalo dugove. Jedan od vođa grupe je upadao u domove obitelji dužnika, prijeteći im silom.

Uhićeni su u dobi između 19 i 50 godina, a potiču iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Austrije, Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Italije…

Nezavisne novine

Podijeli objavu