Naslovnica SPORT Hrvatska pobijedila Maroko rezultatom 36-24

Hrvatska pobijedila Maroko rezultatom 36-24

Podijeli objavu
Croatia vs Morocco, IHF 2023 Men's World Championship - POLAND, SWEDEN, Jönköping, 17.01.2023., Mandatory Credit © Jozo Cabraja / kolektiff

Hrvatski rukometaši pobijedili su Maroko sa 36-24 (15-13) u posljednjoj utakmici prvog kruga Svjetskog prvenstva i s dva boda odlaze u drugi krug natjecanja u Malmo, gdje ih već u četvrtak čeka dvoboj protiv Danske.

Hrvatska je završila prvi krug na drugom mjestu sa četiri boda, od kojih će dva prenijeti u drugi krug zbog pobjede nad Amerikancima. S maksimalna četiri boda u Malmo ide prvoplasirani Egipat, a bez bodova Amerikanci. Maroko ide u borbu od 25. do 32. mjesta, u tzv. Predsjednikov kup.

Hrvatski rukometaši će već za dva dana, u četvrtak, 19. siječnja, u Malmou igrati odlučujuću utakmicu za plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva protiv reprezentacije Danske, aktualnog dvostrukog svjetskog prvaka. Danci su prenijeli maksimalna četiri boda u drugi krug.

Hrvatska u tom dvoboju mora pobijediti da bi zadržala izglede za plasman u četvrtfinale, gdje će zaigrati po dvije najbolje plasirane reprezentacije iz svake od četiriju skupina drugog kruga.

Nakon dvoboja protiv Danske, hrvatske rukometaše očekuju još dvije utakmice u glavnoj rundi: u subotu, 21. siječnja, protiv Belgije te u ponedjeljak, 23. siječnja, protiv Bahreina.


HRT.hr

Podijeli objavu