Naslovnica DRUŠTVO Putnica iz poljskog autobusa: Čim se oporavim, opet ću u Međugorje!

Putnica iz poljskog autobusa: Čim se oporavim, opet ću u Međugorje!

Podijeli objavu

Poljaci stradali u izlijetanju hodočasničkog autobusa na autocesti Varaždin – Zagreb, koji se nalaze u hrvatskim bolnicama, uglavnom su stabilno. Oni boljeg zdravstvenog stanja otpušteni su te prevezeni u Poljsku.

Poljski portal Fakt razgovarao je s dvije žene koje su u zagrebačkoj bolnici, a koje su preživjele strašnu nesreću – prenosi Index.hr.

Beata Krychowiak kaže da su autobus vozili iskusni vozači i da nije bilo naznaka da bi se ovakva tragedija mogla dogoditi. “Šokiralo me da se to dogodilo. Ne sjećam se trenutka nesreće jer sam bila zaspala. Bile su to sekunde. Nisam se onesvijestila, ali sam bila zaglavljena.

Vidjela sam ljude koji se nisu mogli pomicati. Čekala sam da razrežu autobus i izvade me van. Nisam znala što se događa oko mene jer sam bila zaglavljena među stolicama. Činilo mi se kao da sam satima čekala, a na pomoć sam čekala oko 13 minuta”, rekla je Poljakinja za Fakt.

“Bilo je strašno. Jauci, stenjanje, ljudi su morali biti svjesni da umiru. Neki su bili zgnječeni. Strašno je vidjeti ljude bez kože na licu. Šok. To je nemoguće opisati.” Beata je u Međugorje išla s majkom. Kaže da zna da je preživjela nesreću, ali ništa više od toga.

“Čim se oporavim, opet ću u Međugorje”

Zofia Kasprzyk kaže da će opet u Međugorje jednoga dana, bez obzira na strašnu nesreću koju je preživjela. “Zahvaljujem Bogu i Gospi. Čim se oporavim, ići ću opet u Međugorje. Hrabra sam i religiozna. Svaki dan se molim”, prepričava preživjela.

Podijeli objavu