Naslovnica GOSPODARSTVO Telekomi u prvom polugodištu ostvarili veće prihode

  Telekomi u prvom polugodištu ostvarili veće prihode

  Podijeli objavu

  Tri dominantna telekom ooperatera u Bosni i Hercegovini – BH Telecom, Telekom Srpske i HT Eronet – ostvarili su rast prihoda u prvih pola godine.

  Banjalučki Mtel uspio je za pola godine povećati profit za čak 10,5 milijuna KM na 39,7 miliona KM, za što su zaslužni rast prihoda od 6,4 posto na 225,3 milijuna KM ali istovremena štedljivost na rashodima, koji su imali rast od minimalnih 1 posto na 181,1 KM.

  Za nijansu veći rast prihoda imao je BH Telecom, 6,6 posto, zadržavši titulu najveće kompanije. Njegovi prihodi, koji su i dalje veći od onih koje ostvaruje Telekom Srpske iznosili su 237,3 milijuna KM, ali je dobit bila manja zbog rasta rashoda od 7,4 posto na 209,2 miliona KM.

  Na veće rashode najviše su utjecali veća nabavna vrijednost prodane robe, a povećani su i troškovi plaća i ostalih primanja. To je rezultiralo time da je neto dobit porasla za tek oko 0,4 milijuna KM, s 24,9 milijuna KM na 25,3 milijuna KM.

  HT Mostar također je popravio poslovne parametre u odnosu na polugodište prošle godine, s poslovnim prihodima koji su uvećani za pet posto na nešto više od 94 milijuna KM.

  Mostarski telekom posluje pozitivno, ostvarivši dobit od 166 tisuća KM nakon što je prošle godine na polugodištu imao gubitak od 2,15 milijuna KM – prenosi Indikator.ba.

  Brotnjo.info

  Podijeli objavu