Naslovnica POLITIKA Vrije u Crnoj Gori: Premijer Albanac potpisao ugovor sa Srpskom crkvom, Crnogorci...

Vrije u Crnoj Gori: Premijer Albanac potpisao ugovor sa Srpskom crkvom, Crnogorci ruše Vladu

Podijeli objavu

Premijer Vlade Crne Gore, inače etnički Albanac, Dritan Abazović i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije u tajnosti su danas, u Vili Gorica, potpisali Ugovor između Crne Gore i SPC.

Tu informaciju je potvrdio Abazović objavama na društvenim mrežama. Ovo je, inače, nezabilježen slučaj da premijer na ovakav načim potpisuje dokument čiji je sadržaj osporovan od brojnih pravnih stručnjaka, NVO, CANU-a, političara… – piše CDM.me.

“Jedno važno pitanje stavljeno ad acta. Nastavljamo dalje, fokus na boljem životnom standardu građana”, rekao je kratko Abazović.

Bez prethodne najave patrijarh SPC Porfirije stigao je jutros zrakoplovom MUP-a Srbije u Podgoricu.

Crnogorske stranke Abazovića optužuju za nacionalnu izdaju

Stranka predsjednika Crne Gorfe Mila Đukanovića Demokratska partija socijalista danas će pokrenuti inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Vladi.

“Inicijativa je otvorena za sve one koji takođe smatraju da se vlada nedogovorno odnosi prema nacionalnim interesima Crne Gore. Danas potpisani Ugovor, koji je protivan Ustavu Crne Gore bit će suspendiran odmah nakon izbora nove Vlade”, naveo je DPS na Twitteru.

“Krijući i izdajnički Dritan potpisao Temeljni ugovor”, rekla je zastupnica SDP Draginja Vuksanović Stanković za CdM nakon što je premijer Abazović danas potpisao Ugovor sa patrijarhom SPC Porfirijem.

Poručila je kako je ova Vlada završila svoj mandat, a Dritan političku karijeru.

Inače manjinsku Vladu Crne Gore čine Socijalistička narodna partija, GP URA, Socijaldemokratska partija (SDP), Bošnjačka stranka i albanske partije, a većinu im je do danas osiguravao Đukanovićev DPS.

Brotnjo.info

Podijeli objavu