Naslovnica KULTURA Od petka do nedjelje Vionica kulturni centar Hercegovine

Od petka do nedjelje Vionica kulturni centar Hercegovine

Podijeli objavu

Hrvatsko kulturno umjetničko društvo sv. Marko “Vionica” spremno je za XI. Međunarodne večeri folklora “Vionica 2022.”

Plesnim koncertima pod otvorenim nebom publici će pružiti najbolje primjere tradicijske umjetnosti čiju će povijest, raznolikost i jedinstvenost folkloraši iznijeti na sceni.

Posebnost ovog festivala temelji se na scenskoj reprezentaciji potpuno različitih kultura i nacija te na međusobnom uvažavanju.

Upravo će se u ovom Broćanskom mjestu susreti ovih različitih tradicija publici pružiti njihovo scensko sjedinjenje, a kroz vječito nadahnuće povijesnom baštinom, još jednom će potvrditi jedinstvenost i usmjeriti budućnost ovakvim umjetničkim projektima.

XI. Međunarodne večeri folklora “Vionica 2022.” održati će se 15., 16. i 17. srpnja na Malonogometnom igralištu na Vionici s početkom u 20:00 sati.

Voditelj programa je gosp. Branko Uvodić.

Posebna povezanosti HKUD-a sv. Marko Vionica i Hercegovine sa Slavonijom, koja se ogleda i kroz velikana iz Brotnja fra Didaka Buntića koji je od sigurne smrti spasio preko 17000 izglednjele hercegovačke djece odvodeći ih u žitnicu Hrvatske početkom 20-og stoljeća, na ovogodišnjoj manifestaciji organizatori su odlučili dvije večeri posvetiti upravo Slavoniji.

Prvoga dana, u petak će biti upriličena promocija knjige i izložba slika Zvonimira Tanockog iz Vinkovaca, a u zabavnom dijelu programa MPS Lipa Vinkovci.

Subota je rezervirana za kulturno- umjernička društva iz Slavonije uz garatiranu zabavu s TS Dukati Široki Brijeg.

U nedjelju sve posjetiteklje očekuju kulturno-umjetnička društva iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i BiH i naravno TS Dukati.

„Upravo zato vas pozivamo da svjedočite različitostima koje nas pod okriljem umjetničke izvrsnosti, ujedinjuju, osnažuju i inspiriraju. Dođite i uživajte!“ – poručuju iz HKUD-a sv. Marko Vionica.

Organizatori su pripremili bogatu tombolu, a glavna nagrada je automobil!

U nastavku donosimo program po danima:

Petak, 15.7.2022.

Izložba fotografija Zvonimir Tanocki „Ovdi vrime ko da stoji“ i promocija knjige. U zabavnom dijelu programa nastit će MPS Lipa

Subota, 16.7.2022.

Slavonija u slici, riječi i pjesmi

KUD Šokadija – Bocanjevci
KUD Folklorni ansambl Broda
KUD Josipovac
KUD Ljeskovac – Vinkovci
KUD Tena Đako
M.P. S. Paorija Tordinci
HKUD Didak Gradnići
HKUD sv. MARKO – Vionica

Nedjelja, 17.7. 2022.

KUD Maldost Podgorica -Crna Gora
KUD Puračić -BiH
Vukšićki bećari- RH
KUD Ilinden Struga – Makedonija
HKUD Tihaljina – BiH
HKUD sv. Marko “Vionica”

Medijski pokrovitelj je portal Brotnjo.info.

 

Podijeli objavu