Naslovnica POLITIKA Načelnik Radišić na redovitoj koordinaciji u Ravnom

Načelnik Radišić na redovitoj koordinaciji u Ravnom

Podijeli objavu

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH dr. Dragan Čović, predsjednici županijskih Vlada, gradonačelnici i načelnici gradova i općina koji su izabrani ispred HDZ-a BiH i državni tajnik Središnjeg ureda za Hrvate izvan RH Zvonko Milas, danas su u općini Ravno održali redovnu XI. Koordinaciju.

Redovni sastanak kojemu je nazočio i načelnik općine Čitluk Marin Radišić, dužnosnici su danas iskoristili za razgovor o aktualnoj političkoj situaciji, pripremi za Opće izbore 2022. godine te sufinanciranje projekata od značaja za jedinice lokalne samouprave do kraja 2022. godine i to su, samo neke od tema o kojima se razgovaralo na redovitoj koordinaciji.

Ugodnu dobrodošlicu u općinu na jugu Hercegovine iskazao je domaćin održanog sastanka, Andrija Šimunović, načelnik općine Ravno. Šimunović je istaknuvši strateško značenje ove općine, govorio o projektima za razvoj turizma, kvalitetnoj infrastrukturi, prekograničnoj suradnja i razvoju Ivanice naglašavajući veliki turistički potencijal općine Ravno kroz špilju Vjetenicu i samu povezanost s Dubrovnikom. Posebno važnim je istaknuo projekt spajanja općine Ravno na prometni pravac Neum-Stolac.

Državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Zvonko Milas osvrnuo se na prošlotjedno uručivanju ugovora za projekte financirane u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Hrvata u BiH za 2022.godinu.

„Projekti koji pokrivaju brojna područja zdravstva, obrazovanja, kulture, socijalne skrbi, infrastrukture. Projekti koji otvaraju nova radna mjesta, stvaraju uvjete za nove perspektive razvoja, njihovu posebnu vrijednost prepoznajem i u jačanju zajedništva i suradnje jednog naroda u dvije države koje će se nastaviti. U ovoj godini potpora je pružena za 45 projekata te je najavljeno daljnje jačanje Programa prekogranične suradnje“, istaknuo je Milas.

Predsjednik Čović govorio je o aktualnoj političkoj situaciji ali i pripremi stranke za Opće izbore 2022, te se informirao o stanju na terenu.

Govoreći o predstojećim izborima, predsjednik HDZ-a BiH dr. Dragan Čović je istaknuo da se ovim sastancima moraju prepoznati problemi na terenu te raditi na njihovom otklanjanju.

Podijeli objavu