Naslovnica POLITIKA Vijeće ministara donijelo odluku o privremenoj zabrani izvoza ogrjevnog drva

Vijeće ministara donijelo odluku o privremenoj zabrani izvoza ogrjevnog drva

Podijeli objavu

Vijeće ministara BiH je na izvanrednoj telefonskoj sjednici donijelo Odluku o privremenoj zabrani izvoza određenih šumskih drvnih sortimenata, ogrjevnog drva i proizvoda od drva.

Cilj ove odluke je osiguranje nužnih količina za prerađivačku industriju, otklanjanje prijetnje od ozbiljne ili nepopravljive štete za šume u Bosni i Hercegovini i sprječavanje kritične nestašice ovih proizvoda za stanovništvo i gospodarstvo prouzrokovane krizom na svjetskom tržištu energenata.

Odluka će biti objavljena u Službenom glasniku BiH i primjenjivat će se 90 dana od dana stupanja na snagu, a to je osmog dana od dana donošenja.

Nakon isteka roka primjene Vijeće ministara BiH ima mogućnost produžavati zaštitne mjere predviđene ovom odlukom, na prijedlog i na temelju izvješća Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH o učincima primjene, a sve do ispunjenja ciljeva uvođenja privremene zabrane izvoza.

Vijeće ministara BiH može preispitati primjenu ove odluke i prije isteka njezina važenja u slučaju ispunjena ciljeva njezina donošenja, na osnovi dostavljenog izvješća Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Podijeli objavu