Naslovnica KULTURA HKUD sv. Marko Vionica priprema se za 11. Međunarodnu večer foklora koja...

HKUD sv. Marko Vionica priprema se za 11. Međunarodnu večer foklora koja će se održati srednom srpnja

Podijeli objavu

Energično, nadahnuto i profesionalno više od deset godina čuvaju, njeguju te s velikim žarom i ljubavlju predstavljaju svoje običaje, kulturu i tradiciju širom regije.

Unatoč pandemiji koja je sve poljuljala članovi HKUD-a sv. Marko Vionica se ne predaju i dalje sudjelujući na mnogim manifestacija nastavljaju u najljepšem svjetlu predstavljati svoju općinu.

Tako je za njih mjesec  svibanj bio posebno turbulentan. Početkom mjeseca ugostili su Vukšićke bećare, s kojima su uz ugodno druženje i pjesmu veselo proveli vikend. Članovi HKUD-a također su boravili i u Baranji, u selu Gajić na Vino festu gdje su bila izložena vina iz cijele Hrvatske, Mađarske, ali i našeg Brotnja, nakon  čega su posjetili i Gastro festival u Bocanjevcima.

I to nije sve od njih, prošli vikend ženska pjevačka skupina sudjelovala je na Crafty sajmu u Međugorju na platou Galerije Naša Majka, a ostali dio otputovao je u Vinkovce gdje su gostovali na manifestaciji “Noć folklora”.

Po povratku iz Slavonske ravnice uz iznimnu čast i zadovoljstvo ugostili su veterane folklornog ansambla Lado na čelu s gosp. Ivanom Ivančanom, bivšim umjetničkim voditeljem ansambla. Uz domaćine, goste su pozdravili i članovi HKUD-a Didak. S posebnim osjećajem pokazali su igrom, pjesmom, gangom i bećarcem kako čuvaju i njeguju svoje običaje, kulturu i tradiciju i na koji način je čuvaju od zaborava. Okupljenima se obratio gosp. Ivančan koji je motivirajućim i ohrabrujućim riječima pohvalio rad društva u Vionici. Istaknuo je kako je pozitivno iznenađen željom, energijom i načinom na koji čuvaju svoju tradiciju, njegovanjem izvornog pjevanja što je jako bitno sačuvati, a kako je rekao „vidim da vama to jako dobro ide“.

Članovi HKUD-a sv. Marko se uz sve somenuto pripremaju i za svoju 11. po redu Međunarodnu večer folklora “Vionica 2022.” koja će se održati 15.,16. i 17. srpnja. O tome uskoro opširnije.

Brotnjo.info

Podijeli objavu