Naslovnica CRKVA Biskup Petar Palić podijelio sakrament sv. Potvrde u župi Krista Kralja –...

Biskup Petar Palić podijelio sakrament sv. Potvrde u župi Krista Kralja – Čitluk

Podijeli objavu

U župi Krista Kralja u Čitluku, biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić u subotu je podijelio  sakrament sv. Potvrde. Na svečanom misnom slavlju, koje je mons. Palić predvodio u suslavlju sa župnikom fra Mirom Šegom i ostalim svećenicima, sakrament krizme primilo je 38 krizmanica i 30 krizmanika.

Na početku misnog slavlja krizmanici su poželjeli biskupu Paliću srdačnu dobrodošlicu, dok je u prigodnoj propovijedi biskup Palić krizmanicama i krizmanicima uputio poticajne riječi. U prvom redu biskup Palić osvrnuo se na sedam darova Duha Svetoga, ali kratko i na dvanaest plodova Duha Svetoga. Uz riječi upućene krizmanicima, biskup Palić obratio se i roditeljima i kumovima te ih pozvao da mlade ljude podrže svojim životnim primjerom i budu im pomoć na životnom putu, manje riječima, a više djelima.

Nakon podijele sakramenta sv. Potvrde, biskupu Paliću u ime roditelja zahvalio se Ivan Milićević, a krizmanici su također biskupu uručili prigodne darove.

Prije zajedničkog fotografiranja, fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja – Čitluk, zahvalio se mons. Petru Paliću na dolasku i ohrabrujućim riječima, čestitao krizmanicama i krizmanicima te se zahvalio fra Luki Ćoriću, koji je pripremao krizmanike, Velikom župnom zboru i svima koji su utkali svoj doprinos u lijepo slavlje.

Fotografije možete pogledati OVDJE.

Citluk.ba

Podijeli objavu