Naslovnica DRUŠTVO Održana međunarodna znanstveno-stručna konferencija o važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kod djece

Održana međunarodna znanstveno-stručna konferencija o važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kod djece

Podijeli objavu

U kongresnoj dvorani hotela Mepas u Mostaru u organizaciji udruge Zdrav Život – KINEZIS održana je međunarodna znanstveno-stručna konferencija o važnosti kretanja i tjelesnog vježbanja kod djece.

Na konferenciji su sudjelovali sudionici iz 10 Europskih zemalja sa ciljem osnaživanje sportskih profesionalaca, odnosno svih uključenih u sportski razvoj najmlađih, prenošenje i upoznavanje sportskih inicijativa, uz razvoj individualnih kompetencija i organizacijskih mreža koje će potaknuti sudjelovanje u sportu što većeg broja djece I mladih.

Pozvana predavanja u sklopu konferencije održali su doc.dr.sc. Ivana Kujundžić Lujan sa studija kineziologije – FPMOZ Sveučilište u Mostaru, Dženan Šuta, viši sportski menadžer ispred Sportskog saveza grada Mostara, Vivenne Holt, voditeljica međunarodnog odjela “Youth Sport Trust international” iz Velike Britanije, Xheni Dimraj ispred Albanskog saveza školskog sporta i Dr. Claude Scheuer predsjednik “European Physical Education Association” iz Luksemburga.

U završnom dijelu predsjednik organizacijskog odbora konferencije prof.dr.sc. Franjo Lovrić iznio je zaključke u kojima je još jednom naglasio važnost kretanja i nezamjenjivu ulogu nastave tjelesnog odgoja u pravilnom rastu i razvoju djece. Sudionici su se također složili kako je školski sport ponovno potrebno uvesti na sve razine obrazovanja i krenuti sa organizacijama školskih sportskih natjecanja u onim sredinama u kojima se ona ne održavaju.

Navedena konferencija održana je uz podršku Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti i Sportskog saveza grada Mostara, a u u sklopu međunarodnog Erasmus + projekta “Grassroots exchange and mobility (GEM) – empowering youth sport professionals”.

Podijeli objavu