Naslovnica POLITIKA Bakir večeras najavio da mu Amerika uvodi sankcije?

Bakir večeras najavio da mu Amerika uvodi sankcije?

Podijeli objavu

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović večeras je pored pitanja o Izbornom zakonu govorio i o potencijalnom povratku predstavnika RS-a u institucije BiH.

Sada se čini se da je trasirana cesta kojim će ići SNSD-ovci i njihovi koalijski partneri.

Lider SNSD-a Milorad Dodik danas je u Sarajevu kazao da će Republika Srpska predložiti novi zakon, za koji smatraju da “može spriječiti zlouporabu Inzkovog nametnutog zakona”.

Izetbegović večeras kaže kako Milorad Dodik traži način da se s partnerima vrati u Parlament BiH i Vijeće ministara i da to treba podržati.

“I to je dobro, mi to podržavamo. Mi nikada nismo jedan narod, npr srpski, nazivali genocidnim, niti smo Republiku Srpsku zvali tako. Prihvatili smo je u Daytonu 1995. godine, ali znamo šta je prethodilo. Dogodio se genocid i u njega je bila involivirana vojna i politička struktura koja će uspostaviti RS. Ali nemamo namjeru vrijeđati entitete i narode. Tako da ovo jeste jedan izlaz”, izjavio je, piše Klix.

Izetbegović je naglasio da oni koji prave probleme i blokade zaslužuju sankcije, a oni koji se trude i ulažu napore za zemlju ne zaslužuju sankcije.

Zadnja rečenica je za ozbiljno razmišljanje…

Podijeli objavu