Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Na Zavižanu osjet hladnoće i do -22°C

Na Zavižanu osjet hladnoće i do -22°C

Podijeli objavu

Bura je i dalje orkanske snage na udare, prema posljednjim podacima rano jutros su na postaji Prizna zabilježeni udari preko 140 km na sat – piše N1. Stoga ne čudi da su pojedine prometne dionice zatvorene već danima za sve skupine vozila.

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su:
autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina);
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene;
državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54);
Paški most (DC106);
most dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku (obilazak je Lozica-Mokošica-Sustjepan-DC420 ili grad Dubrovnik-Pobrežje-Mokošica).

Samo za osobna vozila otvorene su:
autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Čavle;
Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;
DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (zbog snježnih zapuha i vijavice).

Na dionici državne ceste DC1 Klapavice-Udbina zabrana je prometa autobuse na kat, vozila kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i LC58107 lokalnoj cesti Križišće-Kraljevica dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Vjetar pojačava dojam hladnoće pa je tako na Zavižanu pri temperaturi -10,8°C i brzini vjetra 12,9°C osjet kao da je -22,5°C.

Na svu sreću suho je u većini predjela, štoviše, razvedrilo se u većini predjela, lokalno u unutrašnjosti ima pojačane naoblake, u Lici povremeno pada slab snijeg, pa iz HAK-a vozače pozivaju na oprez.

U nastavku tjedna većinom sunčano i stabilnije, ali vrlo hladno, osobito u jutarnjim satima. Prema kraju tjedna ipak postupno toplije.

Podijeli objavu