Naslovnica POLITIKA Milivojević: SDA je generator nestabilnosti i u Mostaru i u BiH

Milivojević: SDA je generator nestabilnosti i u Mostaru i u BiH

Podijeli objavu

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević izjavio je kako je SDA i danas u Mostaru, sazivanjem sjednice Gradskog vijeća mimo poslovnika, još jednom pokazala da je generator nestabilnosti i u Mostaru i u cijeloj BiH.

On dodaje kako je sazivanje sjednice Gradskog vijeća Mostara od strane predsjednika Vijeća Salema Marića (SDA) mimo poslovnika, uz to ignorirajući zahtjeve dvojice potpredsjednika Vijeća, samo prava slika politike koju provodi SDA – piše Topportal.info.

”Na osnovu samovolje, uvijek se skrivajući iza priče o borbi za prava, zakone, ustave, poslovnike, rade suprotno, provode samovolju i postaju generatori nestabilnosti što se pokazalo i u Mostaru i u cijeloj BiH”, kaže Milivojević.

On dodaje kako je Salem Marić trebao ispoštovati odredbe poslovnika, pa tek nakon izvlačiti zaključke o nedolasku drugih.

U Mostaru je danas održana svečana sjendica Gradskog vijeća na kojoj su uručena priznanja ”počasni građani Mostara” veleposlaniku SAD-a Ericu Nelsonu i šefu Izaslanstva EU Johanu Satleru za zasluge za održavanje izbora u Mostaru, a na sjednici se nije pojavilo troje od četvoro Srba u Gradskom vijeću Mostara.

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Salem Marić izrazio je žaljenje što svi vijećnici Gradskog vijeća danas nisu bili na svečanoj sjednici.

”Zaista mi je žao što se pojedini vijećnici nisu odazvali na današnju sjednicu. Mogu pretpostaviti koji su to razlozi iz kojih danas nije prisutan zamjenik predsjednika Vijeća i ostali. Žao mi je što je do toga došli, iako su glasali za Odluku o dodjeli priznanja. Mislim da bi puno bolja poruka i ljepša poruka bila da smo danas ovdje svi bili ovdje. Ja se nadam da ćemo nastaviti raditi, kako smo radili i do sada u interesu građana Mostara i BiH”, kazao je Marić komentirajući nedolazak Srba.

Američki veleposlankk u BiH Eric Nelson rekao je kako je nesretna okolnost što prisustvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća ne odražava jednoglasnu podršku odluci o dodjeli priznanja.

”Lideri određenih stranaka odlučili su da ne budu na sjednici. U bilo kojem demokratskom sustavu, on je uspješan samo onda ako se pojavite i sudjelujete. To vrijedi i za građane koji trebaju izaći na izbore i glasati. To vrijedi i za izabrane lidere koji su izabrani da bi radili posao unutar insitucija na rješavanju problema sa kojima se građanima suočavaju. Bilo da se radi o Gradskom vijeću ili Parlamentu BiH ničemu ne služe blokade i bojkoti”, rekao je Nelson – piše Topportal.info.

Podijeli objavu