Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Problemi u prometu: Olujna bura zatvorila ceste diljem Dalmacije

Problemi u prometu: Olujna bura zatvorila ceste diljem Dalmacije

Podijeli objavu

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina).

Također zatvorena je i Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene, potom državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), te Paški most i (DC106) most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku.

Samo za osobna vozila otvorene su:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Čavle (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar);

riječka obilaznica (A7) između čvorova Škurinje i Orehovica (obilazak za ostale skupine vozila je kroz grad Rijeku);

brza cesta Solin-Klis (DC1);

Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Senja;

DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag (zbog snježnih zapuha i vijavice);

LC58107 lokalna cesta Križišće-Kraljevica.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na Krčkom mostu (DC102) zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom, dostavna vozila, kombi vozila, kombi vozila s prikolicom i kamioni s ceradom do 6t nosivosti) zbog olujnog vjetra.

Snijeg (susnježica) mjestimice pada u gorskim predjelima. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače upozoravamo da na put ne kreću bez zimske opreme.

Podijeli objavu