Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Ponio sir preko granice pa platio masnu kaznu

  Ponio sir preko granice pa platio masnu kaznu

  Podijeli objavu

  Stanovnik Salzburga je prilikom ulaska u EU u automobilu imao domaći sir. Hrvatski granični policajci izrekli su mu pozamašnu kaznu.

  Ono što je za mnoge uobičajena praksa kada se vraćaju s odmora iz svoje domovine, nije uvijek legalno. Salzburžanin albanskih korijena je bio u posjeti za novogodišnje praznike svojoj obitelji. U ponedjeljak, 3. siječnja, odlučio se vratiti u Austriju.

  Kulinarski raritet, domaći ovčji sir, naravno, nije propustio ponijeti sa sobom. Jedan od rođaka mu je dao oko 15 kilograma.

  Prilikom provjere 48-godišnjaka na srpsko-hrvatskoj granici, hrvatski su granični službenici primijetili su sir. Prijevoz mesa i mliječnih proizvoda kao privatnoj osobi je strogo zabranjeno prenositi preko granice. Salzburžanin nije ni slutio da će kazna biti tako visoka.

  “Gospoda s carine su mi rekli da trebam platiti protuvrijednost od oko 996 eura, inače neću dobiti natrag putovnicu”, rekao je 48-godišnjak za “Heute”.

  Stoga nije imao izbora nego platiti kaznu. Na licu mjesta morao je ostaviti i ovčji sir. “Kazna je u redu, ali iznos je nevjerojatan”, rekao je. Sada želi upozoriti druge na ogromnu zamku troškova: “Nemojte napraviti istu grešku kao ja: ne nosite meso i sir sa sobom.”

  Fenix-magazin/IM

  Podijeli objavu