Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Od srijede novo pogoršanje vremena

Od srijede novo pogoršanje vremena

Podijeli objavu

Nakon kratkotrajnog predaha, na samom početku klimatološke zime koja počinje 1. prosinca, stiže nam još jedna destabilizacija atmosfere i potrajat će barem pet do sedam dana.

Sutra u većem dijelu regije uglavnom sunčano vrijeme uz postupnu umjerenu, a na Jadranu, u Hercegovini i jugozapadu Bosne i povećanu naoblaku. Noć i jutra dosta hladni, pogotovo u područjima sa snježnom podlogom.

Jutarnje temperature zraka u Bosni, kopnenom dijelu Hrvatske i sjeveru Hercegovine kretat će se od -11°C do 2°C, a dnevne od 3°C do 11°C.

Na Jadranu, zaleđu Dalmacije, jugu, jugoistoku i zapadu Hercegovine jutarnje temperature zraka kretati će se od -4°C do 7°C, a dnevne od 8°C do 16°C.

Krajem sutrašnjeg dana kišni oblaci stižu prvo nad Jadran, zapadnu i jugozapadu Bosnu, i u Hercegovinu.

Tijekom četvrtka vrlo promjenjivo vjetrovito i osjetno toplije vrijeme povremeno uz kišu, koja će biti obilna na Jadranu i dijelovima uz Jadran, sjeverozapadu Hrvatske i Bosne.

U noći na petak i u dijelu petka obilnija kiše uz mogućnost za povremenu grmljavinu biti će u većem dijelu Hercegovine, jugozapadne srednje i istočne Bosne.

Tijekom petka doći će do novog zahlađenje s kojim će snijega ponovno biti u gorskim područjima, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Subota donosi kratkotrajnu stabilizaciju vremena, prije novog pogoršanje koje stiže od nedjelje.

Kako se sada čini dosta turbulentno i dinamično vrijeme uz česte izmjene zatopljenja i zahlađenje moglo bi obilježiti prvu polovinu prosinca 12. mjeseca.

Urednik stranice Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna prof. Zoran Zadro  upozorava kako bi na Jadranu, u Hercegovini, Crnoj Gori i jugozapadu Makedoniji mogle pasti ekstremne količine kiše, ponegdje i do 300 mm.

Obilniji snijeg bi mogao pasti u višim gorskim područjima Bosne i Hercegovine.

 

Podijeli objavu