Naslovnica GOSPODARSTVO Osnovana udruga gospodarstvenika BROTNJO

  Osnovana udruga gospodarstvenika BROTNJO

  Podijeli objavu

  U ovim teškim vremenima kada je cijeli svijet suočen s raznim problemima, domaći gospodarstvenici su prepoznali važnost zajedništva i zajedničkog djelovanja.

  Na inicijativu 13 gospodarskih subjekata, dana 10.11.2021. godine, u Herceg Etno selu osnovana je udruga gospodarstvenika Brotnjo.

  Dobra volja, pozitivan stav i opći interes je glavna misao vodilja u želji da se Brotnju pomogne da zadrži kvalitetne i mlade ljude u našoj Hercegovini.

  Udruga gospodarstvenika BROTNJO je udruženje kroz koje zainteresirani privatni gospodarstvenici postaju partneri koji svojim znanjem, idejama, iskustvom, kontaktima, radom i resursima doprinose razvoju gospodarstva na našim područjima.

  Iz udruge ističu da je članstvo u udruzi dobrovoljno te da su vrata otvorena svim privatnim gospodarstvenicima općine Čitluk. Zajedničkim snagama možemo ostvariti zacrtane ciljeve za dobrobit Brotnja.

  Cilj

  Naš dugoročni cilj je uspostavljanje partnerskog odnosa među članovima uz spoj poduzetnosti i kreativnosti.

  Zašto poduzetnost i kreativnost?
  Poduzetnost i kreativnost za stvaranje veće dodatne vrijednosti za gospodarstvenike. Poduzetnost i kreativnost za stvaranje bolje kvalitete života i rada u zajednici.

  Udruga gospodarstvenika BROTNJO

  Osnovana je 10.11. 2021. kao dobrovoljna, neprofitna, neovisna i nepolitička udruga poslodavaca Brotnja koja štiti i promiče prava i interese svojih članova.
  Udruga je osnovana radi zaštite prava, udruživanja i ostvarivanja zajedničkih aktivnosti, ciljeva i interesa gospodarstvenika.

  Osnovni ciljevi udruge su:

  • poticanje suradnje između tvrtki članova udruge
  • povezivanje poduzetnika općine Čitluk
  • pružanje usluga svojim članovima (savjeti, informacije, koordinacije) te sukladno potrebi i zahtjevima gospodarstvenika zaštiti njihove interese pred tijelima državne, federalne, županijske i lokalne vlasti te cjelokupne javnosti
  • pokretanje projekata obrazovanja i osposobljavanja koji pridonose konkurentnosti i razvoju poduzetništva
  • informiranje članova o zakonima i drugim propisima iz gospodarsko-socijalnog sektora za područje BiH i EU
  • koordinacija s nadležnim općinskim službama
  • promicanje gospodarski aktivnosti članova
  • koordinacija djelovanja članova udruge na društveno odgovornom ponašanju prema športskom savezu i klubovima, socijalnim ustanovama i ostalim potrebnima na području općine Čitluk,
  • koordinacija djelovanja članova udruge na pomoći pri školovanju i zapošljavanju sposobnih mladih ljudi sa područja općine Čitluk, kroz sudjelovanje u razradi općinskih razvojnih planova, te učešće u poticajnim aktivnostima svih nivoa vlasti.

  Odluku o osnivanju udruge donijelo je 13 gospodarskih subjekata iz općine Čitluk, a to su redom: Agencija Delta Security, Andrea & Giovanni, Bitinfo, Brotis, Duga-tehna, Eurovip, Foto Video Studio Đani, Jerković d.o.o., G.P.B. d.o.o., Odiseja 97, Podrumi Andrija, Premier Sport, Union Foods.

  Na Osnivačkoj sjednici udruge izabran je Predsjednik Skupštine, Upravni i Nadzorni odbor, Predsjednik i Dopredsjednik te Tajnik udruge.

  Za Predsjednika Skupštine izabran je Damir Ivanković.

  Za Upravni odbor udruge izabrano je 7 članova u sastavu:

  Dario Ostojić, predsjednik udruge
  Josip Grbavac, dopredsjednik udruge
  Vlatko Barbarić
  Renato Korać
  Davor Dodig
  Grgo Stojić
  Marinko Barbarić

  Za Nadzorni odbor izabrano je 5 članova u sastavu:

  Zoran Jerković
  Ivan Bevanda
  Mario Soldo
  Ivan Doko
  Miroslav Ćorić

  Za Tajnika udruge izabran je Boško Pehar.

  Mandat Predsjednika Skupštine te članova UO i NO je dvije godine.

  Pozivamo sve privatne gospodarske subjekte koji imaju sjedište ili djeluju u Brotnju da se pridruže udruzi gospodarstvenika BROTNJO. Pridružite se, doprinesite, povežite se i surađujte u cilju stvaranja novih vrijednosti za sve nas.

  Sve informacije možete dobiti web stranici www.brotnjo.org ili na mail info@brotnjo.org

  Podijeli objavu