Naslovnica ZANIMLJIVOSTI VIDEO Neretva zamutila more od Ploča do Makarske rivijere

  VIDEO Neretva zamutila more od Ploča do Makarske rivijere

  Podijeli objavu

  Posljednja dva dana more je poprimilo zelenkastu ili smećkastu boju na širokom području od Ploča do Makarske rivijere.

  Kako se može vidjeti na snimci koju je Dalmacija Newsu poslao čitatelj koji je danas putovao trajektom na relaciji Ploče – Trpanj na Pelješcu, more je izgubilo svoju karakterističnu boju i više nalikuje boji neke rijeke.

  “Svi smo primijetili da je more potpuno drugačije boje nego je uobičajeno i to na ogromnom području”, kazao nam je čitatelj.

  Od početka mjeseca u dolini Neretve, ali osobito u susjednoj Hercegovini pale su vrlo obilne oborine, ponegdje i preko 300 litara po kvadratnom metru. Jake oborine nakon sušnog razdoblja izazvale su bujice krajem prošlog tjedna u dijelovima BiH, a sve je to utjecalo na razinu rijeke Neretve koja je promijenila boju zbog velike količine bujičnih voda koje su sadržavale blato i ostale primjese.

  Sve je to u konačnici Neretvom stiglo do mora, a struje su potom zamućeno more proširile na sjeverozapad, prema makarskom području. Jučer je meteorološki satelit snimio ovo područje dok je prevladavalo vedro, a na snimci se jasno raspoznaje rasprostranjenost ove pojave.

  Zamućenost mora potrajat će još neko vrijeme.

   

  Podijeli objavu