Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Nakon kratkog predaha, stiže novo pogoršanje vremena

Nakon kratkog predaha, stiže novo pogoršanje vremena

Podijeli objavu

Nedjelja nam donosi privremenu stabilizaciju vremenskih prilika, tako da će općenito u većem dijelu regije biti uglavnom suho i stabilno.

Kratkotrajne kiše će još biti ponegdje na zapadu Bosne i Hrvatske, gorskom dijelu Hrvatske i ponegdje na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana.

Novo pogoršanje vremenskih prilika očekuje se početkom novoga tjedna.Pri tome će ponovno najveće količine oborina pasti u Bosni i Hercegovini, i to osobito na jugozapadu, dijelu srednje i istočne Bosne i većem dijelu Hercegovine, gdje ponovno može pasti od 30 do 100 litar kiše, lokalno moguće i više.

U Dalmaciji i Hercegovini su u drugome dijelu ponedjeljka i u noći na utorak mogući izraženiji pljuskovi s grmljavom uz lokalne poplave.Uz zahlađenje i okretanje vjetra na sjeverne smjerove u višim gorskim dijelovima Hrvatske i Bosne i Hercegovine početkom tjedna je moguć i snijeg.

S obzirom na trenutno stanje s vodostajima rijeka u Bosni i Hercegovini i situaciji s poplavama koja se još nije potpuno stabilizirala, ovolike količine oborina mogle bi izazvati nove probleme u poplavama pogođenim područjima.

Ukoliko se obistine prognozirane količine oborina, mogući su novi problemi za pojedine dijelove Bosne i Hercegovine – stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Podijeli objavu