Naslovnica SPORT OI Tokio 2020: Jelić osvojila zlato, Kanaet srebro

OI Tokio 2020: Jelić osvojila zlato, Kanaet srebro

Podijeli objavu

Hrvatski sportaši su u ponedjeljak, 26. srpnja, na Olimpijskim igrama u Tokiju nastupili u šest sportova i osvojili dvije medalje, obje u taekwondou. Matea Jelić je postala olimpijskom pobjednicom u kategoriji do 67 kg, a Toni Kanaet je osvojio broncu u kategoriji do 80 kg.

Članica splitskog TK “Marjan”, 23-godišnja Kninjanka Matea Jelić u finalu olimpijskog turnira u taekwondou do 67 kg svladala je Britanku Lauren Williams s 25-21 i tako osvojila 12. zlatno odličje pod hrvatskom zastavom na ljetnim olimpijskim igrama.

U neizvjesnom finalu rezultat je na ulasku u posljednju minutu bio 13-13, no tada je Williams s dva udarca nogom u tijelo stigla do prednosti 17-13. Sve do 15 sekundi prije kraja bilo je 21-15 za Williams, a onda je Jelić s tri udarca nogom u glavu uspjela doći do preokreta i kolosalnog uspjeha.

Zlato Jelić je najveći uspjeh za hrvatski taekwondo na olimpijskim igrama. Prije nje bronce su osvojile Sandra Šarić i Martina Zubčić u Pekingu 2008. te Lucija Zaninović u Londonu 2012.

Ni sat vremena prije nego što je Jelić osvojila zlato, njen klupski kolega 25-godišnji Splićanin Toni Kanaet osvojio je brončno odličje u kategoriji do 80 kg i postao prvi muški osvajač olimpijske medalje za Hrvatsku u taekwondou.

HRT.hr

Podijeli objavu