Naslovnica SERVISNE INFORMACIJE Pijte više tekućine, izbjegavajte izlazak od 11 do 17 sati, povedite računa...

Pijte više tekućine, izbjegavajte izlazak od 11 do 17 sati, povedite računa i o životinjama!

Podijeli objavu

Dani koji su pred nama donijet će obilje sunca i dosta visoke temperature, pa nije zgorega napomenuti kako treba izbjegavati boravak na suncu i propisno se zaštiti od štetnih zraka koje su vrlo opasne za kožu.

Poželjno je nositi sunčane naočale, a glavu pokriti šeširom ili kapom. Ukoliko nije potrebno, izbjegavajte izlazak na sunce u vremenu od 11-17 sati.

Tijekom ovih vrućih dana preporučuje se piti više tekućine, najbolje vode, ali ne one koja se hladi u hladnjacima jer to izaziva kontraefekt. Prehladna voda, ili neki drugi napitak, uzrokuju da se ljudi više znoje pa sva popijena tekućina odmah izađe iz tijela. Treba izbjegavati i alkohol, a ono što također treba izbjegavati jesu gazirana pića.

I s hranom treba pripaziti, jer masna, pržena ili prejako začinjena hrana nikako nisu dobar izbor za ovako visoke temperature. Preporuča se jesti mnogo voća koje osvježava organizam, povrća te laganih variva i juha.

Ne zaboravite povesti računa o svojim kućnim ljubimcima, odnosno o domaćim životinjama, ukoliko ih imate. Osigurajte im dovoljno hlada kao i svježu vodu!

Brotnjo.info

Podijeli objavu