Naslovnica POLITIKA Zdravko Mamić državi uplatio 52 milijuna kuna duga

Zdravko Mamić državi uplatio 52 milijuna kuna duga

Podijeli objavu

Zdravko Mamić državi je namirio 52 milijuna kuna na što ga je obvezala pravomoćna presuda osječkog Županijskog suda za izvlačenje novca iz Dinama, nakon sporazuma koje je zagrebačko Županijsko državno odvjetništvo sklopilo s njegovom suprugom.

Državno odvjetništvo je, ne navodeći imena, potvrdilo da je radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravomoćne i ovršne presude Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018. sa suprugom osuđenika 28. lipnja 2021. sklopila sporazum o namirenju.

Priopćenje DORH-a donosimo u nastavku:

“Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu preuzelo je zastupanje Republike Hrvatske u postupcima radi naplate oduzete imovinske koristi na temelju pravomoćne i ovršne presude Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018., te je Republika Hrvatska, u odnosu na imovinsku korist koju je osuđenik ostvario kaznenim djelom, a koja je citiranom presudom utvrđena u iznosu od 52.037.435,73 kuna, sa suprugom osuđenika 28. lipnja 2021. sklopila Sporazum o namirenju.

Potpisom navedenog Sporazuma supruga je pristupila dugu osuđenika s osnova imovinske koristi oduzete presudom Županijskog suda u Osijeku od 6. lipnja 2018.

Republika Hrvatska je na temelju navedene presude do dana sklapanja Sporazuma, s osnova imovinske koristi koju je osuđenik ostvario kaznenim djelom za koje je osuđen, naplatila iznos od 7.506.624,21 kuna slijedom čega se supruga Sporazumom obvezala ispuniti preostalu obvezu osuđenika s navedenog osnova u iznosu od 44.530.811,52 kuna, u roku od trideset dana od dana sklapanja Sporazuma. Navedeni iznos uplaćen je 21. srpnja 2021. u korist proračuna Republike Hrvatske.”

Da je Mamić podmirio sva dugovanja, za HTV je potvrdio i njegov odvjetnik Veljko Miljević.

– Potvrdio mi je u razgovoru da je to sve učinjeno u zadnjih nekoliko dana i da je sve svoje obveze prema pravomoćnoj presudi Županijskog suda u Osijeku od 8. lipnja 2018., koja je potvrđena presudom Vrhovnog suda RH od 3. ožujka ove godine, u lipu izmirio. Prema tome, državni proračun je dobio u cijelosti onaj zahtjev koji je tim presudama dosuđen, rekao je Mamićev odvjetnik.

HRT.hr

Podijeli objavu