Naslovnica CRKVA Papa će u rujnu posjetiti Mađarsku i Slovačku

Papa će u rujnu posjetiti Mađarsku i Slovačku

Podijeli objavu

Objavljen je program apostolskog putovanja pape Franje u Mađarsku i Slovačku na kojemu će biti od 12. do 15. rujna 2021.

Među ostalim, Papa će 12. rujna u Budimpešti, na Trgu heroja, slaviti misu u sklopu Međunarodnog euharistijskog kongresa. Istoga će dana otputovati u Bratislavu. Za vrijeme njegova boravka u tim dvjema državama predviđeni su susreti s državnim čelnicima, klerom te drugim skupinama, prenosi Vatikan News.

Među skupinama s kojima će se Papa susresti u Slovačkoj su mladi te židovska i romska zajednica, a posjetit će i Centar Betlehem u Bratislavi.

Sveti Otac će također predslaviti bizantsku božansku liturgiju Svetog Ivana Zlatoustog u Prešovu, a apostolsko putovanje u toj zemlji završit će misnim slavljem u slovačkom Nacionalnom svetištu u Šaštinu, na blagdan Gospe žalosne, 15. rujna.

Osim programa, objavljeni su također logo i geslo Papina posjeta Slovačkoj. Geslo, nadahnuto Gospom žalosnom, koju Slovaci posebno štuju te očinskim srcem Sv. Josipa, glasi: S Marijom i Josipom na putu prema Isusu. Sveta obitelj potiče nas da nastavimo ići putem do Isusa, objašnjeno je u službenom priopćenju. Logo pak oslikava motive gesla – srce, put i križ – u bojama slovačke i vatikanske zastave.

Nedjelja.ba

Podijeli objavu