Naslovnica POLJOPRIVREDA “Mediteranska prehrana – kada brend susreće ljude”

“Mediteranska prehrana – kada brend susreće ljude”

Podijeli objavu

Mediteranska prehrana, upisana na UNESCO-ovoj reprezentativnoj listi nematerijalne kulturne baštine čovječanstva, sastavni je dio mediteranskog identiteta.

Sveučilište u Mostaru, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet krenuo je u sklopu Interreg Mediteran projekta MD.net s dugo najavljivanim procesom brendiranja proizvoda i usluga koji imaju doticaja s mediteranskom prehranom.

Brend pod nazivom “MedDietDeclaration – People, Culture, Food” (Deklaracija o mediteranskoj prehrani – ljudi, kultura, hrana) želi postići veću vidljivost i značaj mediteranske prehrane u svim sektorima, poput poljoprivrede, proizvodnje hrane, zdravlja, kulture, sporta, obrazovanja, gospodarstva, turizma, ruralnog razvoja i održivosti.

Usvajanje ove Deklaracije prilika je za lokalne i regionalne aktere da pokažu presudnu ulogu koju mogu odigrati u jačanju ekonomskog potencijala mediteranske prehrane u jako promjenjivim krajolicima i životnim stilovima.

Ovaj poziv je, dakle, poziv za pridruživanje zajednici ove Deklaracije, koja ističe aktivnu ulogu u OBRANI, OČUVANJU i PROMOCIJI mediteranske prehrane.

Brend „MedDietDeclaration“ zaštićen je u Uredu EU za intelektualno vlasništvo i kao takav bit će jedinstven za aplikante u svim zemljama partnerima projekta MD.net (BiH, Portugal, Španjolska, Grčka, Italija, Slovenija, Hrvatska, Cipar i Albanija).

Dobitnici brenda moći će koristiti njegov logo na svojim proizvodima, institucijama, uredima… Brend je trajan i za dobivanje istog nije potrebna nikakva naknada, a sami korisnici brenda imat će svoje mjesto na interaktivnoj karti Europe gdje će se u svrhu promocije naći i kratki opis usluga ili proizvoda koje nude.

Na stranicama Sveučilišta u Mostaru Agronomskog i prehrambeno-tehnološkog fakulteta možete pronaći sve informacije o brendu, apliciranju, odobravanju i uvjetima korištenja. LINK

Podijeli objavu