Naslovnica CRKVA Najavljujemo: Proslava sv. Ilije na Gradini u D.M.Ograđeniku

Najavljujemo: Proslava sv. Ilije na Gradini u D.M.Ograđeniku

Podijeli objavu

Organizacijski odbor iz mjesne zajednice Donji Mali Ograđenik i zaseoka Barbarići poziva sve ljude dobre volje na 41. proslavu blagdana sv. Ilije proroka koja će se održati na vidikovcu Gradina.

Na sami blagdan, 20. srpnja kod zavjetnog zvonika slavit će se sveta misa, koju će, s početkom u 19 sati, predvoditi fra Dario Dodig, gvardijan župe sv. Ante Padovanskog – Humac.

Misnom slavlju prethodit će ispovijed, krunica i blagoslov, a nakon misnog slavlja na terenu sportsko-rekreacijskog centra Gradina održat će se humanitarno-kulturno-zabavni program. Pučko veselje uz okrjepu upotpunit će pjesma, ples i bogata tombola, dok će u zabavnom programu nastupiti „Duo prijatelji“.

Mještani Donjeg Malog Ograđenika i zaseoka Barbarići izgradili su 1980. godine na Gradini zavjetni zvonik i posvetili ga sv. Iliji. Od tada pa do danas proslava je prerasla u lijepu tradiciju koja svake godine nosi neku svoju posebnost.

Posebnost ovogodišnje proslave je da će sav prihod od proslave i lemuzine biti namijenjen za dogradnju zavjetnog zvonika. Radovi na dogradnji zavjetnog zvonika sv. ilije na Gradini započet će odmah nakon proslave.

Citluk.ba

Podijeli objavu