Naslovnica POLITIKA Predstavnici Matice hrvatske Čitluk kod predsjednika Hercega

Predstavnici Matice hrvatske Čitluk kod predsjednika Hercega

Podijeli objavu

Dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije primio je danas Andriju Stojića, predsjednika Ogranka Matice hrvatske Čitluk, i književnicu Anitu Martinac, suradnicu Predsjedništva Matice hrvatske Čitluk.

Stojić je upoznao predsjednika Hercega s aktivnostima i djelovanjem Ogranka, kao i vizijama koje Matica hrvatske Čitluk ima u skoroj budućnosti, ali i na dugoročnom planu.

„Ovih dana proslavili smo 30. obljetnicu postojanja i rada. Rad Matice hrvatske Čitluk ogleda se kroz organizaciju kulturnih događaja, izdavanje i predstavljanje novih knjiga te likovnih izložbi. U dosadašnjem radu, objavili smo ukupno 315 naslova iz različitih umjetničkih i znanstvenih disciplina i područja kulturnog života te organizirali 165 umjetničkih izložbi što ovaj ogranak svrstava u red najaktivnijih ogranaka Matice hrvatske u cjelini”, kazao je predsjednik Stojić, zahvalivši domaćinu na ukupnoj dosadašnjoj potpori.

Čestitajući respektabilnu 30. obljetnicu obnoviteljskoga rada, predsjednik Herceg izrazio je zadovoljstvo djelovanjem Ogranka Matice hrvatske Čitluk, ističući dobru suradnju koja je uspostavljena s Vladom HNŽ-a.

„Ogranak Matice hrvatske Čitluk jedno je od onih nacionalnih kulturnih društava koje smo prepoznali kao istinskoga promotora kulture i očuvanja kulturne baštine, zbog čega ćemo i u vremenu pred nama, u skladu s našim mogućnostima, nastaviti podupirati njihov rad“, zaključio je predsjednik Herceg.

Stojić i Martinac zahvalili su predsjedniku Hercegu na srdačnom prijamu, na kojemu je iskazana obostrana spremnost za daljnjom suradnjom.

Podijeli objavu