Naslovnica DRUŠTVO Projekt EMPOWER: Osnaživanje osoba s invaliditetom u BiH

Projekt EMPOWER: Osnaživanje osoba s invaliditetom u BiH

Podijeli objavu

„Organizacijama koje se bave problematikom osoba s invaliditetom u cijeloj Bosni i Hercegovini je neophodna potpora u jačanju kapaciteta, a naročito se ovo odnosi na organizacije koje djeluju na lokalnom nivou.

Projekt „EMPOWER“ koji realizira Caritas BiH s partnerskim organizacijama, a podržava Europska unija će doprinijeti promjenama u kvalitetu djelovanja organizacija osoba s invaliditetom,“ zaključeno je na jednoj od info sesija koje su održane u sklopu projekta „EMPOWER“ u 7 gradova u BiH.

Tijekom info sesija, predstavljene su projektne aktivnosti koje uključuju program izgradnje kapaciteta organizacija civilnog društva koje rade na socijalnom uključivanju osoba s invaliditetom, proces dodjele bespovratnih sredstava, aktivnosti lokalnih radnih grupa i nacionalne radne grupe te program podizanja svijesti za socijalno uključivanje osoba s invaliditetom.

Info sesije održane su u: Tuzli (četvrtak: 24. lipnja 2021.), Travniku (petak: 25. lipnja 2021.), Sarajevu (utorak: 29. lipanj 2021.), Mostaru (četvrtak: 1. srpnja 2021.), Trebinju (petak: 2. srpanj 2021.), Banjaluci (utorak: 6. srpanj 2021.) i Bihaću (srijeda: 7. srpanj 2021).

Tijekom info sesije u Tuzli, izvršni direktor I. C. Lotos iz Tuzle gosp. Suvad Zahirović istakao je kako će projekat „EMPOWER“ biti prilika za koordiniranje aktivnosti različitih aktera zainteresiranih za pitanja od interesa za osobe s invaliditetom. „Nikako ne mogu, a da ne spomenem značaj potpore lokalnim inicijativama koje će u okviru projekta predložiti i realizirati organizacije osoba sa invaliditetom. Vjerujem da će sve navedeno u konačnici doprinijeti poboljšanju kvalitete života i uključenosti osoba s invaliditetom u BiH društvo“, izjavio je Zahirović.

Projekat „EMPOWER – Osnaživanje organizacija civilnog društva za socijalno uključivanje osoba sa invaliditetom“ finansira Evropska unija, a provodi Caritas Bosne i Hercegovine u saradnji s partnerima iz Udruge roditelja i djece s posebnim potrebama „Vedri osmijeh“ iz Mostara, Udruženjem za uzajamnu pomoć u duševnoj nevolji TK „Fenix“ iz Tuzle, Udrugom „ProReha“ iz Sarajeva i Savezom slijepih Republike Srpske.

Projekt će trajati 36 mjeseci, do 31. siječnja 2024. godine, a provodit će se na području Bihaća, Tuzle, Travnika, Mostara, Trebinja, Banja Luke i Sarajeva.

Podijeli objavu