Naslovnica ZANIMLJIVOSTI Predstavljena knjiga “Zdravstvena njega djeteta”

  Predstavljena knjiga “Zdravstvena njega djeteta”

  Podijeli objavu

  Danas, 9. srpnja, u Klinici za dječje bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar predstavljena je knjiga „Zdravstvena njega djeteta“ koju su napisale prof. dr. sc. Darinka Šumanović-Glamuzina i doc. dr. sc. Marjana Jerković-Raguž u suradnji s Marinom Pandža, Jagodom Lesko i Tamarom Miličević, diplomiranim medicinskim sestrama.

  Govoreći o knjizi, prof. Šumanović – Glamuzina istaknula je zadovoljstvo zbog činjenice kako je na prostoru Bosne i Hercegovina ovo iznimna knjiga koja objedinjuje sve teme vezane za zdravstvenu njegu djeteta, teorijske i praktične, te će, po riječima recenzenata knjige, vrijednost ovog djela tek biti prepoznata.

  „Zapravo, radi se o jednom kvalitetnom udžbeniku koji je namijenjen za liječnike, medicinske sestre,tehničare kao i studente, kako Medicinskog fakulteta tako i Fakulteta zdravstvenih studija“, pojasnila je prof. Šumanović-Glamuzina te posebno istaknula izuzetan doprinos ovoj knjizi u vidu priloga koje su napisale medicinske sestre, Marina, Jagoda i Tamara.

  „Knjiga je sažetak dugogodišnjeg stručnog i znanstvenog rada autorica. Ovo je zapravo samo temelj na kojem djelatnici Klinike za dječje bolesti SKB Mostar mogu dalje izgrađivati kuću znanja i humanizma“, zaključila je prof. Šumanović-Glamuzina.

  Zadovoljstvo zbog izdanja ove knjige također je iskazala doc. dr. sc. Marjana Jerković-Raguž koja zajedno s ostalim kolegama s Klinike za sljedeću godinu već radi na pripremi nove knjige.

  Knjiga je predstavljena u skromnom ambijentu Klinike za dječje bolesti uz nadu da će predstavljanje sljedeće knjige biti upriličeno u novoj zgradi pedijatrije, kako bi usvojena teorijska i praktična znanja mogli primjenjivati u uvjetima koje zaslužuju i pacijenti, a i pedijatrijski djelatnici.

  SKBM.ba

  Podijeli objavu