Naslovnica SPORT EURO 2020: Hrvatska u ponedjeljak igra protiv Španjolske

EURO 2020: Hrvatska u ponedjeljak igra protiv Španjolske

Podijeli objavu

Nakon što je odličnom igrom nadvisila Škotsku s 3:1 hrvatska nogometna reprezentacija zauzela je drugo mjesto u skupini i, činilo se tad, vjerojatno lakšeg protivnika u osmini finala nego da smo bili prvi u skupini, no današnjim raspletom skupine E ne možemo biti presretni, jer dvoboj sa Španjolskom najteži je ishod za Vatrene u toj fazi natjecanja.

Ako 28. lipnja u Kopenhagenu pobijede Španjolce, što su pokazali da mogu u zagrebačkom dvoboju s njima u Ligi nacija, Vatreni bi u četvrtfinalu na pobjednika dvoboja između Francuske i Švicarske, dakle vrlo je izvjesno da bi nas čekali svjetski prvaci Francuzi.

Ako bi prošli te dvije teške zapreke, Vatreni bi u polufinalu na išli na momčad koja će se iskristalizirati u dijelu ždrijeba gdje su Belgija, Portugal, Italija i Austrija.

Prokomentirali su te posve različite snage dva dijela ždrijeba i jake parove osmine finala Robert Prosinečki i Igor Cvitanović u emisiji EUROPEO.

– Ovaj gornji dio ždrijeba je puno jači nego donji, Belgija, Portugal, Italija, Austrija, Francuska, Švicarska, Hrvatska i Španjolska. Osam reprezntacija, možda Austrija ne spada u taj vrh, Švicarska možda nije taj nivo, ali je uvijek opasna, no svakako šest jako dobrih reprezentacija, kaže Cvitanović.

– Strava. Za mene je nevjerojatno, sad smo gledali Nijemce, ali Engleska – Njemačka, Wembley. Kakva tekma! Belgija – Portugal, pa isto tako. Prvak Europe i treći na svijetu. Belgija kao jedan od prvih favorita, nevjerojatno zanimljivo i teško mi je reći tko će tu dalje. I mi i Španjolska. To su po meni tri nevjerojatno jaka para i svi po meni imaju svoje šanse, rekao je Prosinečki.

Prokomentirao i niz dramatičnih obrata u zadnjem kolu:

– Ne samo Švedska, danas su Nijemci dvaput ispali, u jednom trenutku su ispali Portugalci, a na kraju Mađari. I na kraju ovi parovi koji dolaze, moraš pobijediti jednog velikog da bi došao do samog završetka.

OSMINA FINALA:

Subota – 26. lipnja
18.00 Amsterdam: Wales – Danska
21.00 London: Italija – Austrija

Nedjelja, 27. lipnja:
18.00 Budimpešta: Nizozemska – Češka
21.00 Sevilla: Belgija – Portugal

Ponedjeljak, 28. lipnja
18.00 Kopengahen: HRVATSKA – Španjolska
21.00 Bukurešt: Francuska – Švicarska

Utorak, 29. lipnja:
18.00 London: Engleska – Njemačka
21.00 Glasgow: Švedska – Ukrajina

ČETVRTFINALE
2. srpnja (St Peterburg), 18:00 (F1 – 3 A/B/C) – (D2 – E2)
2. srpnja – (Munchen), 21:00 (B1 – 3 A/D/E/F) – (A1 – C2)
3. srpnja (Baku), 18:00 (C1 – 3 D/E/F) – (A2 – B2)
3. srpnja (Rim), 21:00 (E1 – 3 A/B/C/D) – (D1 – F2)

POLUFINALE
6. srpnja (London), 21:00
7. srpnja (London), 21:00

FINALE
11. srpnja (London), 21:00

Brotnjo.info

Podijeli objavu